αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Αυστραλία θα κρατήσει κλειστά τα σύνορα για τους τουρίστες ως το 2021!

Η Αυστραλία θα κρατήσει κλειστά τα σύνορα για τους τουρίστες ως το 2021!

Σε μια διαφορετική τακτική σε σχέση με άλλες χώρες προχωρά η Αυστραλία. Η χώρα σχεδιάζει να κρατήσει κλειστά τα σύνορα της για τους τουρίστες, ως το 2021.

Aλλά θα προσπαθήσει να χαλαρώσει τους περιορισμούς εισόδου στη χώρα για τους φοιτητές και άλλους επισκέπτες μακράς παραμονής, όπως δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού και Εμπορίου Simon Birmingham, την Τετάρτη.

Όπως σημειώνει το Neoskosmos.com, η Αυστραλία κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού, κάτι που αποδίδεται στον περιορισμό των διεθνών ταξιδιών και τα αυστηρά μέτρα κοινωνικής απόστασης.

Ο κ. Birmingham είπε ότι ο κανόνας της υποχρεωτικής καραντίνας για τους πολίτες που επιστρέφουν θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στην περίπτωση των διεθνών φοιτητών και άλλων επισκεπτών που σκοπεύουν να παραμείνουν στη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Μπορούμε απλώς να εφαρμόσουμε την καραντίνα των 14 ημερών που λειτούργησε τόσο καλά όσον αφορά την επιστροφή Αυστραλών στη χώρα με ασφάλεια δήλωσε ο υπουργός σε ομιλία του στο National Press Club.

Η επιστροφή των διεθνών φοιτητών θα δώσει νέα ώθηση στα πανεπιστήμια που αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές απώλειες εξαιτίας του κλεισίματος των συνόρων, καθώς η διεθνής εκπαίδευση είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πηγή ξένου συναλλάγματος της Αυστραλίας, αφήνοντας στα κρατικά ταμεία 38 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Στο πλαίσιο των εξαιρέσεων του γενικού κλεισίματος των συνόρων η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση επεξεργάζεται την πιθανότητα να επιτρέψει τα ταξίδια μεταξύ Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.

Οι Αυστραλοί ξόδεψαν περισσότερα από 65 δισεκατομμύρια δολάρια για διακοπές στο εξωτερικό πέρυσι και η κυβέρνηση θέλει να δει κάποια από αυτά τα χρήματα να ξοδεύονται στην εγχώρια αγορά.

Μάλιστα, ο γερουσιαστής Birmingham λέει ότι οι άνθρωποι που το αντέχουν οικονομικά θα πρέπει να αισθανθούν ότι είναι «καθήκον τους απέναντι στην πατρίδα» να υποστηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις κάνοντας τις διακοπές τους στην Αυστραλία.

Ωστόσο, δεν αρκεί μονάχα η καλή θέληση καθώς οι τρέχουσες ταξιδιωτικές επιλογές εξαρτώνται από τους κανόνες που ισχύουν σε κάθε πολιτεία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 5 =