αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ αυξημένη φορολογία πλήττει τα έσοδα του τουρισμού, λέει ο ΣΕΤΕ

Η αυξημένη φορολογία πλήττει τα έσοδα του τουρισμού, λέει ο ΣΕΤΕ

Παγκόσμια ημέρα τουρισμού η σημερινή και παρά την αύξηση των αφίξεων τουριστών στην χώρα μας, η Ελλάδα χάνει το στοίχημα των εσόδων, την ίδια ώρα που ανταγωνιστικοί προορισμοί, όπως η Ισπανία, θα σημειώσουν νέο ρεκόρ ταξιδιωτικών εισπράξεων.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος, τα τουριστικά έσοδα να κλείσουν σε επίπεδα σημαντικά χαμηλότερα των προσδοκώμενων.

Στο επτάμηνο ήταν μειωμένα κατά 346 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, όπως σημειώνει το Capital.gr.

Ο ΣΕΤΕ τονίζει ότι η κάμψη των εσόδων οφείλεται στις αυξήσεις των συντελεστών ΦΠΑ και στις επιβαρύνσεις όλων των επιμέρους κλάδων του τουρισμού με νέα τέλη και φόρους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του ομίλου ALDEMAR, Νίκος Αγγελόπουλος τόνισε ότι η υπερφορολόγηση πλήττει βαθύτατα τον Τουρισμό και σε μεγάλο βαθμό σε αυτή οφείλεται και η μείωση των τουριστικών εσόδων. Τόνισε πως η μέση διάρκεια παραμονής των τουριστών στην Ελλάδα έχει μειωθεί σημαντικά. Μεγάλοι κερδισμένοι της κρίσης στην Τουρκία πρόσθεσε είναι Κύπρος και Ισπανία, ενώ Βουλγαρία και Κριμαία απεκόμισαν σημαντικά οφέλη.

Ανέφερε πως η Ελλάδα συγκέντρωσε τον “φθηνό τουρισμό” που δεν πήγε στην Τουρκία.

Επισήμανε πως η υπερφορολόγηση πλήττει και την απασχόληση, μειώνοντας σοβαρά τα κρατικά έσοδα, καθώς οι τουριστικές επιχειρήσεις, που είναι εντάσεως εργασίας, μειώνουν το προσωπικό τους, στην “απελπισία τους”, όπως είπε.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτησή του ότι η Ελλάδα έχει υποβιβαστεί, με ποδοσφαιρικούς όρους, στο ευρωπαϊκό “πρωτάθλημα” Τουρισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Έχουμε πέσει κατηγορία και γι’ αυτό μαζεύουμε τους φθηνούς τουρίστες”.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + fifteen =