αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ ασιατική αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων που κάνει ντεμπούτο στην Ελληνική αγορά

Η ασιατική αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων που κάνει ντεμπούτο στην Ελληνική αγορά

Μέσα στο επόμενο τρίμηνο έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει το Angsana Corfu στην Κέρκυρα, μια επένδυση του διεθνούς ομίλου διαχείρισης πολυτελών ξενοδοχείων Banyan Tree Hotels & Resorts, που αποτελεί την πρώτη του στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά, ενώ ταυτόχρονα σηματοδοτεί την είσοδό του και στον ευρωπαϊκό χώρο.

Ο όμιλος με έδρα στη Σιγκαπούρη διαχειρίζεται συνολικά 48 ξενοδοχεία και resorts σε 28 χώρες, τα περισσότερα στην Κίνα, την Ταϊλάνδη και την Ινδονησία, 70 σπα, εμπορικά σημεία και 3 γήπεδα γκολφ. Υπό το brand Angsana, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του, λειτουργεί 14 ξενοδοχεία σε 9 χώρες. Σε ευρωπαϊκό έδαφος, μετά την Ελλάδα, το 2021 έχει δρομολογήσει το άνοιγμα μιας μονάδας στην Αυστρία και πιο συγκεκριμένα στο Σάλτσμπουργκ.

Η Banyan Tree δημιουργήθηκε το 1994 και το πρώτο ξενοδοχείο που άνοιξε ήταν στο Πουκέ της Ταϊλάνδης. Εκτός από το brand Angsana, διαχειρίζεται ακόμη τα Banyan Tree, Cassia και Dhawa.

Το νέο ξενοδοχείο (πρώην San Stefano) στην Κέρκυρα, στην περιοχή Μπενίτσες, ανήκει στην KLC ΙΙΙ Hellas του εφοπλιστικού ομίλου Κέρτσικωφ, ο οποίος είχε αγοράσει το συγκρότημα από την οικογένεια Μάνεση το 2008. Η επένδυση που σύμφωνα με το ρεπορτάζ ξεπέρασε τα 50 εκατ. ευρώ, πήρε αρχικά το πράσινο φως της υλοποίησης το 2015, εντούτοις υπήρξαν καθυστερήσεις λόγω γραφειοκρατίας και προσχωμάτων από το υπουργείο Πολιτισμού.

Το ξενοδοχείο, πέντε αστέρων, θα διαθέτει 199 δωμάτια, σουίτες και μπάνγκαλοους με ιδιωτική πισίνα και στόχος είναι η λειτουργία του σε ετήσια βάση. Επιπλέον η μονάδα διαθέτει μεταξύ άλλων εξωτερικές και εσωτερικές πισίνες, κέντρο ευεξίας, γυμναστήριο, yoga deck και παροχές για θαλάσσια σπορ.

Η επένδυση της ασιατικής αλυσίδας στον ελληνικό τουρισμό αποτελεί συνέχεια της εισόδου και άλλων ξενοδοχειακών ομίλων τα τελευταία χρόνια, όπως της αμερικανικής αλυσίδας Wyndham και του ισραηλινού ομίλου Fattal (ο οποίος έκανε τη μεγαλύτερη προσφορά για τη μίσθωση του Esperia) λόγω της μεγάλης ανόδου που καταγράφει η ζήτηση για ελληνικούς προορισμούς και ο αριθμός των ξένων τουριστών. Σημειώνεται επίσης πως η Banyan συνεργάζεται από το 2016 με το γαλλικό όμιλο Accor, ο οποίος έχει μακροχρόνια παρουσία στην εγχώρια ξενοδοχειακή αγορά (Novotel Athens και Sofitel), προχωρώντας και σε νέες επενδύσεις με το σήμα “Ibis Styles”, αλλά και τη διαχείριση του νέου ξενοδοχείου της Λάμψα Σύνταγμα υπό το brand Mgallery.

Πηγή: Economy365.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 9 =