αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ αρχαιοελληνική μέθοδος με την οποία μπορείς να διπλασιάσεις την ικανότητα της μνήμη σου

Η αρχαιοελληνική μέθοδος με την οποία μπορείς να διπλασιάσεις την ικανότητα της μνήμη σου

Όλοι θέλουν να έχουν καλύτερη μνήμη. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο στην καριέρα σου, αλλά και στην προσωπική ζωή. Νευροεπιστήμονες του Πανεπιστημίου Radboud της Ολλανδίας, προτείνουν μια αρχαιοελληνική μέθοδο η οποία μπορεί να βελτιώσει την μνήμη σου. Όπως σημειώνει σε άρθρο του ο Guardian, είναι η «μέθοδος του Λόκι». Με μια 30λεπτη καθημερινή εξάσκηση για 40 ημέρες μπορείς να διπλασιάσεις την ικανότητα της μνήμης σου.

Η μέθοδος του Λόκι χρησιμοποιούνταν από αρχαίους Έλληνες και Ρωμαίους ρήτορες που καλούνταν να απομνημονεύσουν μεγάλα κείμενα. Σήμερα χρησιμοποιείται σε αγώνες μνήμης που διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, με τους πρωταθλητές να αποδίδουν τις δυνατότητές τους σε αυτή την αρχαία μέθοδο.

«Πατέρας» της μεθόδου θεωρείται ο λυρικός ποιητής Σιμωνίδης ο Κείος που έζησε την περίοδο 556 πΧ – 469 πΧ. Ο ίδιος δημιουργούσε εικόνες με οικεία σε αυτόν αντικείμενα μέσα στο μυαλό του, για να μπορεί να απομνημονεύει τα χορικά ποιήματα, τους επινίκιους ύμνους, τους διθυράμβους και τους παιάνες που συνέθετε.

Με απλά λόγια, αν θες να απομνημονεύσεις για παράδειγμα ένα κείμενο, μπορείς να φτιάξεις στο μυαλό σου την εικόνα του δωματίου σου, και να «συνδέσεις» το κάθε αντικείμενο ή έπιπλο, με κάποιο σημείο μέσα στο κείμενο. Έτσι θα θυμάσαι πιο εύκολα το κείμενο που θες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + 19 =