αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ απρόσμενη business συμβουλή του Tim Cook: Κάνε το πρώτα με την καρδιά σου. Μετά με το μυαλό

Η απρόσμενη business συμβουλή του Tim Cook: Κάνε το πρώτα με την καρδιά σου. Μετά με το μυαλό

Αναμφίβολα, ο Tim Cook είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση CEO. Κάτι που έχει φανεί με δηλώσεις και ομιλίες που κάνει κατά καιρούς. Μπορεί πολλοί να λένε ότι στην επιχειρηματικότητα και στο εσωτερικό των εταιριών δεν χωρούν συναισθήματα, όμως ο Cook δείχνει να διαφοροποιείται από αυτή τη λογική. Πέρυσι, σε μια επίσκεψη του στην Ινδία, ρωτήθηκε για την συμβουλή που θα έδινε στους νέους.

«Κάνε αυτό που αγαπάς και βάλε όλη σου την καρδιά εκεί. Στη συνέχεια απλά διασκέδασε το», είχε πει ο CEO της Apple, εκπλήσσοντας αρκετούς.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Tim Cook έχει δώσει προτεραιότητα στις αποφάσεις “βασισμένες στην καρδιά” έναντι αυτών που είναι «βασισμένων στο κεφάλι». Για παράδειγμα, επέλεξε να μετακινηθεί από την Compaq στην Apple κάποτε, επειδή η δεύτερη είχε έναν «μεγαλύτερο σκοπό».

Δεν είναι τυχαίο, ότι σε άλλη ομιλία του, ο ίδιος έχει αναφερθεί στα χρήματα, τα οποία δεν πρέπει να είναι ο οδηγός σου. «Μην δουλεύετε για τα λεφτά», είχε πει μιλώντας σε φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης. Προειδοποίησε μάλιστα, ότι το να κινείσαι βάσει των χρημάτων «ξεφτίζει γρήγορα, ή απλώς δεν θα βγάλετε ποτέ αρκετά χρήματα και δεν θα είστε ποτέ ευτυχισμένοι».

«Πρέπει να βρείτε τον τρόπο να κάνετε κάτι για το οποίο είστε παθιασμένοι και την ίδια στιγμή κάτι που υπηρετεί άλλους ανθρώπους» είπε ο Cook, προσθέτοντας ότι «αν δεν βρείτε αυτό τον συνδυασμό, δεν θα είστε πολύ ευτυχισμένοι στη ζωή»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 3 =