αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ απρόσμενη τακτική που χρησιμοποιεί ο Bill Gates για να αξιοποιεί καλύτερα τον χρόνο του

Η απρόσμενη τακτική που χρησιμοποιεί ο Bill Gates για να αξιοποιεί καλύτερα τον χρόνο του

Ζούμε στην εποχή όπου όλοι… διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν χρόνο. Όλοι λένε ότι «δεν προλαβαίνουν». Αλλά πως τα καταφέρνουν οι άνθρωποι που είναι σε πολύ υψηλόβαθμες θέσεις; Ο Bill Gates έχει παραθέσει την δική του τακτική. Την έμαθε μάλιστα από έναν άλλο businessman, τον Warren Buffet. Μια τακτική που είναι αρκετά απρόσμενη. Τι περιλαμβάνει; Κενά διαστήματα! Ναι, αν θέλεις να αξιοποιείς σωστά τον χρόνο σου, δεν χρειάζεται να φουλάρεις συνεχώς το πρόγραμμα σου.

«Είχα την κάθε στιγμή στο πρόγραμμα μου ‘πιασμένη’. Θεωρούσα ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να κάνεις τα πράγματα», λέει ο Bill Gates. Και κάπου εκεί είδε το πρόγραμμα του Buffett. Ο οποίος στο δικό του calendar είχε κενές ημέρες. Είχε ημέρες στις οποίες δεν είχε προγραμματίσει τίποτα.

Το «τίποτα» φυσικά δεν σημαίνει ότι πρόκειται για «ημέρα διακοπών» για τον Buffett. Αλλά του δίνει τη δυνατότητα να κάνει πράγματα που θα προκύψουν στην πορεία, και γενικότερα να έχει ένα πιο ευέλικτο πρόγραμμα σύμφωνα με τις ανάγκες του. Άρα στο τέλος είναι πιο παραγωγικός.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + two =