αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ απλή ψυχολογική τεχνική για να έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις

Η απλή ψυχολογική τεχνική για να έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις

Μέσα στην γρήγορη καθημερινότητα και τις διαφορετικές καταστάσεις που ζούμε, δεν είναι πάντα εύκολο να κρατήσουμε ψηλά την αυτοπεποίθηση μας. Η δυσκολίες, τα απρόβλεπτα εμπόδια αλλά και η… σύγκριση με άλλους στα social media, μπορούν να μας επηρεάσουν αρνητικά.

Υπάρχει λύση; Το αμερικανικό addicted2success.com παραθέτει μια απλή τεχνική που μπορεί να σε βοηθήσει να ανεβάσεις την αυτοπεποίθηση σου. Ακόμα και όταν είσαι μπροστά σε μεγάλα challenges. Και κάπως έτσι, να διώξεις το άγχος, ενώ παράλληλα θα είσαι πιο παραγωγικός.

Τι λέει λοιπόν αυτή η τεχνική; Καταρχήν είναι βασικό να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Θα αυξήσετε κατά πολύ την αυτοπεποίθηση σας αν ξέρετε ότι μπορείτε να χειριστείτε μια συγκεκριμένη κατάσταση- ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει.

Το κλειδί αυτής της τεχνικής βρίσκεται στην ανθρώπινη ψυχολογία. Με σωστή νοοτροπία και ενέργειες, μπορείτε να αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε αποτέλεσμα σε οποιαδήποτε κατάσταση και έτσι να είστε σίγουροι για τον εαυτό σας. Ακόμα κι αν κάτι πάει στραβά.

Ας υποθέσουμε ότι κάνετε μια παρουσίαση αλλά δεν έχετε προετοιμαστεί καλά. Αυτό σας δημιουργεί ανασφάλεια γιατί θα μπορούσατε να καταλήξετε σε ντροπιαστικά αποτελέσματα. Η παρουσίαση ξεκινά καλά, αλλά τελικά ξεχνάς τα λόγια σου, παγώνεις και όλοι αρχίζουν να γελούν. Λοιπόν τι κάνεις εκεί; Εάν αρχίσεις να ζητάς συγγνώμη και να μισείς τον εαυτό σου μπροστά σε όλους, πιθανότατα θα καταλήξεις με ακόμη μεγαλύτερη ανασφάλεια.

Αντίθετα, μπορείτε να κινηθείτε με αξιοπρέπεια και σεβασμό λέγοντας κάτι έξυπνο, σαν: «Χαίρομαι που βλέπω ότι διασκεδάζετε, αυτές οι παρουσιάσεις είναι συνήθως τόσο βαρετές. Μάλλον θα έπρεπε να αρχίσω να ξεχνάω περισσότερα πράγματα για να σας κρατήσω κολλημένους εδώ!».

Όταν το κάνετε αυτό, σηματοδοτείτε ότι η αποτυχία είναι ΟΚ και δεν είναι καθόλου ενοχλητική. Το σκηνικό ήταν πραγματικά καλό γιατί όλοι διασκέδασαν. Σκεφτείτε πόσο σίγουροι θα νιώθατε πριν από την παρουσίαση, αν ξέρατε ότι μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις αποτυχίες τόσο εύκολα.

Είναι σημαντικό για την ψυχολογία σου να γνωρίζεις ότι μπορείς να αντιστρέψεις ακόμα και το πιο αρνητικό σενάριο. Επιπλέον, τα άλλα άτομα θα αισθανθούν ότι έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και θα αρχίσουν να σε σέβονται περισσότερο. Όταν αρχίσεις να λαμβάνεις την εξωτερική επικύρωση, θα έχεις ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Όλο αυτό δημιουργεί μια ροή συνεχόμενη, ένα boostάρισμα που σε κάνει να νιώθεις όλο και καλύτερα..

Είναι σημαντικό να νιώθεις βολικά… με το άβολο. Η παρουσίαση είναι μόνο ένα παράδειγμα. Μπορείς να εφαρμόσεις κάτι αντίστοιχο, σε κάθε αρνητική κατάσταση. Ακόμα κι αν κάτι πάει στραβά, πρέπει να σκέφτεσαι ότι δεν θα έρθει… η καταστροφή. Μπορείς με μερικές κινήσεις να αντιστρέψεις τα δεδομένα. Αυτό θα σε κάνει να έχεις λιγότερο άγχος.

Εν κατακλείδι, να θυμάστε ότι ο κόσμος γύρω σας αντιδρά προς εσάς, όπως εσείς αντιδράτε στον εαυτό σας. Γνωρίζοντας αυτό σας βοηθά να έχετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση γιατί μπορείτε να μετατρέψετε ακόμη και τα αρνητικά αποτελέσματα προς όφελός σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 5 =