αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ απλή τακτική που θα αυξήσει κατά 42% τις πιθανότητες σου για να φτάσεις στην επιτυχία

Η απλή τακτική που θα αυξήσει κατά 42% τις πιθανότητες σου για να φτάσεις στην επιτυχία

Η Marie Forleo είναι σήμερα μια από τις πιο γνωστές business coaches του κόσμου και αυτοδημιούργητη εκατομμυριούχος. Με δυναμική παρουσία στα social media και το YouTube. Είναι επίσης συγγραφέας και επιχειρηματίας.

Δούλευε στην Wall Street στα ’90s. Μια dream job για πολλούς. Αλλά η ίδια δεν ευχαριστιόταν αυτό που έκανε. Παρά τον μεγάλο μισθό. Ούτε το εργασιακό περιβάλλον ήταν ευχάριστο. «Ήμουν μαζί με μια χούφτα γυναικών, ενώ το 99,9% των στελεχών εκεί ήταν άντρες. Υπήρχε πολλή σεξουαλική παρενόχληση» σημειώνει η Forleo.

Την ίδια στιγμή, έβλεπε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για προσωπική εξέλιξη. Οι προαγωγές που περίμενε, δεν έρχονταν ποτέ. Με το γενικότερο περιβάλλον να παραμένει κακό. «Κοιτώντας γύρω τους ανθρώπους που δούλευα μαζί, είδα ότι παρόλο που ήταν σε οικονομικά καλή κατάσταση, ήταν πνευματικά «πτωχευμένοι». Ήξερα ότι δεν ήταν το μονοπάτι μου. Ήξερα ότι δεν ήθελα να είμαι εκεί πια» λέει χαρακτηριστικά η Marie Forleo.

Μια ημέρα πήρε την μεγάλη απόφαση να παραιτηθεί από τη δουλειά της.Τι έκανε από εκεί και πέρα: Δημιούργησε μια life coach business. Ακούγεται τρελό σαν ιδέα. Ποιος θα εμπιστευόταν μια 23χρονη τότε κοπέλα, για life coach; Πόση εμπειρία μπορεί να είχε; Κι όμως, αυτή η τολμηρή κίνηση είχε θετικό αποτέλεσμα. Η Marie Forleo έχει σήμερα την ίδια επιχείρηση, από την οποία μάλιστα βγάζει εκατομμύρια. Με έντονη παρουσία μάλιστα στα Social Media.

«Ήξερα ότι αν δεν το κάνω, δεν θα μάθω ποτέ το αποτέλεσμα» εξηγεί.

Όσο για το ποιο είναι ίσως το σημαντικότερο συμπέρασμα; «Πρέπει να παίρνουμε το ρίσκο και να ακολουθούμε το ένστικτο μας. Ακόμα κι αν αυτό που βρίσκεται μπροστά μας μοιάζει εντελώς αβέβαιο» λέει.

Η ίδια μιλά στο CNBC, και παραθέτει την απλή τακτική που θα αυξήσει κατά 42% τις πιθανότητες για να φτάσεις στην επιτυχία. Πρέπει να γράφεις τους στόχους σου. «Το γράψιμο των στόχων, είναι αυτό που κάνουμε με φυσικό τρόπο σε οποιοδήποτε άλλο πεδίο της ζωής μας», τονίζει η γνωστή coach. Αν π.χ. θέλεις να ανακαινίσεις την κουζίνα σου, δεν θα ξυπνήσεις ένα πρωί και θα αρχίσεις τα έργα. Πρέπε πρώτα να κάνεις ένα σχέδιο στο χαρτί. Αν θες να πας στο σούπερ μάρκετ, θα γράψεις μια λίστα με ψώνια. Σε οτιδήποτε κι αν κάνουμε, πρέπει να υπάρχει ένας «χάρτης».

«Μπορεί να ακούγεται απλό αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι ακόμα δεν γράφουν τι είναι το πιο σημαντικό για αυτούς», λέει η Marie Forleo.

Ακολούθησε μια απλή διαδικασία: Φτιάξε μια λίστα με τους στόχους που θες να πετύχεις μέσα σε ένα έτος. Μετά δες ποιοι ένας ή δύο από αυτούς σε ενθουσιάζουν περισσότερο και εστίασε εκεί. Μετά διάλεξε τον Νο1 στόχο σου. Το μεγάλο όνειρο σου. Κάνε αυτό το όνειρο όσο πιο συγκεκριμένο και μετρήσιμο μπορείς. Αμέσως μετά, προσδιόρισε τα 3 πρώτα βήματα που πρέπει να κάνεις για να ξεκινήσεις να βαδίζεις προς τον στόχο σου. Ξεκίνα σήμερα να δρας. Και μόλις ολοκληρώσεις τα πρώτα βήματα, σχεδίασε τα επόμενα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × three =