αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ απλή συνήθεια που μπορεί να κάνει τη ζωή ενός επιχειρηματία λιγότερο αγχωτική

Η απλή συνήθεια που μπορεί να κάνει τη ζωή ενός επιχειρηματία λιγότερο αγχωτική

Με τους ρυθμούς που τρέχουν όλοι στην σύγχρονη εποχή, είναι λογικό να δημιουργείται πίεση και άγχος. Ειδικά αν είσαι επιχειρηματίας ή ιδρυτής startup. Εκεί να πράγματα γίνονται… ακόμα χειρότερα. Με deadlines που πρέπει να προλάβεις, projects που πρέπει να λανσάρεις, χρήματα που πρέπει να βρεθούν. Και φυσικά μια ομάδα που πρέπει να διαχειριστείς.

Μάλιστα, συχνά παρατηρείται το εξής φαινόμενο: Ακόμα και σε περιόδους που τα πας καλά επαγγελματικά, καταλήγεις να μην είσαι χαρούμενος. Διότι βλέπεις συνεχώς κάτι που θα μπορούσε να βελτιωθεί. Πάντα κάτι θα «μπορούσε να γίνει καλύτερα».

Όπως σημειώνει το αμερικανικό inc.com, το «μυστικό» εδώ, είναι να δεις τα δεδομένα καθαρά, και να νιώσεις ευγνωμοσύνη για αυτά που έχεις. Άλλωστε, είναι οι δικές σου νίκες. Υπάρχει και μια απλή συνήθεια που μπορεί να σε κάνει να εκτιμήσεις αυτά που έχεις, και να μετριάσεις το άγχος σου. Σύμφωνα με έρευνα του University of Miami, οι άνθρωποι που γράφουν σε εβδομαδιαία βάση τα πράγματα για τα οποία είναι ευγνώμονες, τελικά είναι πιο αισιόδοξοι για την εβδομάδα που έρχεται μετά. Άρα λοιπόν πρέπει να πάρεις χαρτί και στυλό, και να γράψεις τις νίκες σου.

Το να είσαι ικανοποιημένος και χαρούμενος με αυτά που έχεις, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγνοείς τα όποια προβλήματα. Αντίθετα, με αυτό τον τρόπο θα αναγνωρίσεις τι έχεις στη ζωή σου, και να μπορέσεις να πετύχεις στη συνέχεια την αυτο- βελτίωση.

Κατανοώντας αυτά που έχεις πετύχει, κάνεις επίσης καλό στην υγεία και την ψυχολογίας σου. Μάλιστα, το inc.com παραθέτει 5 συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα που θα έχεις.

1- Θα ζήσεις περισσότερο

2- Θα είσαι καλύτερα προετοιμασμένος για τις δύσκολες στιγμές και τις αποτυχίες

3- Θα κοιμάσαι καλύτερα

4- Θα κάνεις πιο ποιοτικές ανθρώπινες σχέσεις (οι θετικοί άνθρωποι είναι καλύτεροι σε αυτό)

5- Θα παίρνεις καλύτερες αποφάσεις

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + 9 =