αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Η απλή συνήθεια που με βοήθησε να γίνω πλούσιος»: Εξηγεί ο ιδρυτής της TOMS

«Η απλή συνήθεια που με βοήθησε να γίνω πλούσιος»: Εξηγεί ο ιδρυτής της TOMS

Ο Blake Mycoskie κατάφερε να φτάσει στην επιχειρηματική επιτυχία. Είναι ιδρυτής του διάσημου brand παπουτσιών TOMS. Και όχι μόνο αυτό. Αφού πριν ξεκινήσει την συγκεκριμένη εταιρία, είχε δημιουργήσει και τελικά πουλήσει, αρκετές άλλες εταιρίες.

Κι όμως, αυτό που τον οδήγησε στην επιτυχία και στο να βγάλει πολλά εκατομμύρια, είναι κάτι πολύ απλό, όπως λέει ο ίδιος. Μια απλή συνήθεια που άρχισε να την εφαρμόζει όταν ήταν 15 ετών: Να κρατά σημειώσεις σε ένα σημειωματάριο, γράφοντας τους στόχους του.

Του φάνηκε πολύ χρήσιμο, από τότε που ίδρυσε την πρώτη του επιχείρηση. «Έγινε μια μορφή θεραπείας για εμένα, ως νεαρό επιχειρηματία, όταν τα πράγματα γίνονταν πραγματικά σκληρά», λέει μιλώντας στο CNBC. Ήταν όπως εξηγεί, εκείνες οι στιγμές που δεν έπρεπε να πει τίποτα σε κανέναν, για να έχει αυτόν τον αέρα εμπιστοσύνης.

Σήμερα, ο Mycoskie είναι 40 ετών, και λέει ότι αυτή είναι η πιο σταθερή συνήθεια στη ζωή του. Το κάνει κάθε πρωί ή μπορεί και δύο φορές την ημέρα. Έτσι, γράφει τις σκέψεις του στο χαρτί, ενώ παράλληλα θέτει τους στόχους. Εκεί μπορεί να παραθέσει στη συνέχεια τι πήγε καλά και τι όχι. Μια διαδικασία που τον βοηθά να εξελίσσεται. Ο ίδιος, έγινε ο «άνθρωπος των 300 εκατομμυρίων δολαρίων» όταν πώλησε το μισό μερίδιο της TOMS, το 2014.

«Μπορεί το γράψιμο 5 λεπτών σε χαρτί κάθε πρωί, να αλλάξει τη ζωή σου; Όσο κι αν ακούγεται τρελό, η απάντηση είναι ναι», καταλήγει ο γνωστός επιχειρηματίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 3 =