αρχικηVIRALΗ απάντηση του Ν. Χαρδαλιά στο: «Μετά τις 21:00 κολλάει περισσότερο;» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η απάντηση του Ν. Χαρδαλιά στο: «Μετά τις 21:00 κολλάει περισσότερο;» (ΒΙΝΤΕΟ)

Καλεσμένος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου βρέθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν φυσικά η πανδημία και η διαχείριση της.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ρωτήθηκε ανάμεσα σε άλλα, σχετικά με το γιατί στην Αττική ενώ είναι πλέον «κόκκινη» περιοχή συνεχίζει να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00, ενώ στις υπόλοιπες «κόκκινες¬ περιοχές η απαγόρευση είναι από τις 18:00. «Συγκρίνουμε τελείως διαφορετικά μεγέθη, δηλαδή φανταστείτε να κλείσουμε από τις 18:00 την Αττική. Πέντε εκατομμύρια άνθρωποι πως θα κινούνται στα ΜΜΜ; Δηλαδή μην συγκρίνουμε τελείως ανόμοια πράγματα» σημείωσε. «Λέτε ότι είναι πιο εύκολο να κλείσει στις 18:00 μια επαρχιακή πόλη» του είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου με τον υφυπουργό Πολιτικής προστασίας να απαντάει: «Ακριβώς».

Αμέσως μετά ο Ν. Χατζηνικολάου είπε: «Βέβαια εκεί υπάρχει και το άλλο ερώτημα και θα το έχετε ακούσει: μετά τις 21:00 κολλάει περισσότερο; Γιατί δεν μας ενοχλεί όταν είμαστε στο Μετρό ο ένας πάνω στον άλλο ή όταν είμαστε ουρές έξω από πολυκαταστήματα, γιατί τα είδαμε και αυτά σε Ερμού και Τσιμισκή».

Με τον Ν. Χαρδαλιά να απαντά: «Δηλαδή παγκόσμια όλες οι χώρες που έχουν το curfew μετά από κάποια ώρα κάνουν λάθος; Δηλαδή σε όλη την παγκόσμια κοινότητα μεγάλες χώρες, ποια είναι η λογική; Η λογική είναι ότι πρέπει να περιορίζουμε την κινητικότητα. Και το βασικότερο είναι ότι υπάρχουν και κάποιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, που πίσω από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς υπάρχουν άνθρωποι και πρέπει όλοι αυτοί οι άνθρωποι, πρέπει πραγματικά να έχουν χρόνο, να μπορέσουν να προσαρμόσουν και να ξεκουραστούν. Δεν είναι τόσο απλό το ζήτημα. Γιατί λέει ο ένας να ανοίξει το ένα να ανοίξει το άλλο να ανοίξει το παράλλο. Ο καθείς τι λέει, “να ανοίξουμε με μέτρα”. Δεν υπάρχει κανείς που προτείνει να ανοίξει χωρίς μέτρα. Ποιος ελέγχει τα μέτρα; Δηλαδή όταν έχουμε δυο εκατομμύρια σε κινητικότητα ή αν θέλετε έχουμε 40 κατηγορίες τελοσπάντων…».

Δείτε το βίντεο από το 50:05 και μετά:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − eleven =