αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ απάντηση της Volton για τις υπέρογκες χρεώσεις σε πολίτες: «Συγγνώμη, τεχνικό σφάλμα…»

Η απάντηση της Volton για τις υπέρογκες χρεώσεις σε πολίτες: «Συγγνώμη, τεχνικό σφάλμα…»

Σε προηγούμενο άρθρο μας γράφαμε για την μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε, κατά παντός υπευθύνου, ο Δήμος Αθηναίων, προκειμένου να διερευνηθούν δύο πρωτοφανείς υποθέσεις για υπέρογκες χρεώσεις δημοτικών τελών εις βάρος Αθηναίων δημοτών από την ιδιωτική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Volton.

Ο δήμος χαρακτηρίζει «σκανδαλώδη την ενέργεια της συγκεκριμένης εταιρείας», η οποία, όπως αναφέρει, «μέσω των συγκεκριμένων λογαριασμών εμφάνιζε αυξημένα δημοτικά τέλη -τα οποία δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα- ως χρεώσεις του Δήμου Αθηναίων προς τους δημότες του».

Η Volton έβγαλε ανακοίνωση για το θέμα αναφέροντας:

«Κατά τη διενέργεια εκτεταμένων απολογιστικών ελέγχων διαπιστώθηκε πως υπήρξαν χρεωστικές αλλά και πιστωτικές διαφορές σε ορισμένους λογαριασμούς, οι οποίες οφείλονται σε τεχνικό σφάλμα που παρουσιάστηκε στο υποσύστημα υπολογισμού χρεώσεων προς τρίτους της εταιρείας”, αναφέρει η ΚΕΝ Α.Ε. (VOLTON) σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Δήμου Αθηναίων σχετικά με τις αυξημένες χρεώσεις Δημοτικών Τελών Καθαριότητας, Φωτισμού και Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων, σε συγκεκριμένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος της.

Συγκεκριμένα, κάποιοι συνδρομητές της εταιρείας έλαβαν λογαριασμούς με αυξημένα και κάποιοι με μειωμένα Δημοτικά τέλη, λόγω τεχνικού σφάλματος στον συντελεστή υπολογισμού χρεώσεων προς τρίτους.

Το σφάλμα αφορά σε ένα μικρό ποσοστό λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος που εκδόθηκαν κατά το διάστημα 26 Ιανουαρίου – 10 Φεβρουαρίου 2022.

Η αποκατάσταση του προβλήματος έχει ήδη ξεκινήσει και η διαφορά στα Δημοτικά τέλη σε όσους λογαριασμούς εντοπίστηκε το πρόβλημα θα διορθωθεί αντίστοιχα στον αμέσως επόμενο λογαριασμό. Επισημαίνεται ότι οι ίδιοι έλεγχοι έγιναν και στη μητρική εταιρεία, Volton A.E., όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είχε ανακύψει κανένα ανάλογο πρόβλημα.

Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη τόσο από τους συγκεκριμένους συνδρομητές της εταιρείας, όσο και από όσους Δήμους επηρεάστηκαν από το τεχνικό πρόβλημα, για την αναστάτωση που προκλήθηκε».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − two =