αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΗ αλλαγή καριέρας, ο οικογενειακός ελαιώνας, και ένα πετυχημένο brand: Η Ιωάννα Κανελλοπούλου μιλά στο It’s Possible

Η αλλαγή καριέρας, ο οικογενειακός ελαιώνας, και ένα πετυχημένο brand: Η Ιωάννα Κανελλοπούλου μιλά στο It’s Possible

Μερικές φορές, δεν μπορείς να φανταστείς -ούτε να προβλέψεις- σε ποιο μονοπάτι μπορεί να σε οδηγήσει η ζωή. Αλλά κάπως έτσι, έχουν φτιαχτεί κάποια από τα πιο απρόσμενα επιχειρηματικά success stories. Μια τέτοια ιστορία κρύβεται πίσω από το ελληνικό brand, My Precious Olive Tree. Η ιδρύτρια του, Ιωάννα Κανελλοπούλου, εργαζόταν ως δημοσιογράφος. Στην συνέχεια αποφάσισε να αφήσει τα media για χάρη των μικρών παιδιών της, έπειτα ήρθε η κρίση που συμπαρέσυρε τα πάντα (και τα ΜΜΕ φυσικά) και έτσι η «μεγάλη επιστροφή» ήταν δύσκολη για την ίδια. Ωστόσο εκεί, στα «άδεια πρωινά», προέκυψε η ιδέα: Η Ιωάννα Κανελλοπούλου αποφάσισε να αναβιώσει τον οικογενειακό ελαιώνα, και να φτιάξει το δικό της brand ελαιόλαδου.

Η ιδρύτρια του My Precious Olive Tree μιλά στο It’s Possible για όλο το story, εξηγεί το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να κάνει κάποιος μια τόσο μεγάλη αλλαγή καριέρας, ενώ παραθέτει και τα μελλοντικά της σχέδια.

Στο παρελθόν εργαστήκατε στο πεδίο των Media. Πως αποφασίσατε να αφήσετε την δημοσιογραφία και να ξεκινήσετε ένα δικό σας project;

Σπούδασα Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Πάντειο, και όντως, μετά την αποφοίτηση μου εργάστηκα για πολλά χρόνια ως δημοσιογράφος. Έζησα τον χώρο των media σε πολύ καλές εποχές και σταμάτησα να εργάζομαι πριν την κρίση, όταν ήμουν έγκυος στο πρώτο μου παιδί. Μετά ήρθε και το δεύτερο παιδί και απείχα συνειδητά διότι επιθυμούσα να είμαι πάντα παρούσα στα πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Όταν πλέον μεγάλωσαν και πήγαν και τα δύο σχολείο σοκαρίστηκα μένοντας τα πρωινά στο σπίτι, χωρίς να εργάζομαι. Δυστυχώς λόγω της μεγάλης κρίσης στα media η επιστροφή μου ήταν πολύ δύσκολη. Έπρεπε λοιπόν να αλλάξω το μονοπάτι της καριέρας μου.

Έχοντας πάντα στο νου τα λόγια του παππού μου ότι “είμαστε προνομιούχοι που παράγουμε το δικό μας ελαιόλαδο”, αποφάσισα να αναλάβω, να αναβιώσω και να κάνω γνωστό στο εξωτερικό τον οικογενειακό μας ελαιώνα και τον υγρό χρυσό που παράγουμε. Κάπως έτσι γεννήθηκε το My Precious Olive Tree.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να κάνει κάποιος μια τέτοια ολική αλλαγή στην καριέρα του, και τι θα συμβουλεύατε άλλους ανθρώπους που ενδεχομένως έχουν τέτοιες σκέψεις;

Μία τόσο μεγάλη αλλαγή καριέρας δεν μπορεί να είναι εύκολη. Ξεκινάς από την αρχή, πρέπει να μάθεις νέα πράγματα, να μελετήσεις, να ερευνήσεις το νέο πεδίο δράσης. Κάνεις δοκιμές και λάθη. Χρειάζεται υπομονή,επιμονή και ισχυρή θέληση για να βρεις το σωστό δρόμο. Όμως, κάθε κρίση κρύβει μια μεγάλη ευκαιρία και πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα να την αρπάξουμε.

Δεν θα μπορούσα να δώσω κάποια συμβουλή, πιστεύω όμως πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος προς την εξέλιξη και την επιτυχία, παρά μόνο ρισκάροντας, κάνοντας λάθη και μαθαίνοντας από αυτά.

Τι ακριβώς περιλαμβάνει το brand που έχετε δημιουργήσει;

Το My Precious Olive Tree είναι ένα πρόγραμμα υιοθεσίας ελιάς. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο μπορούν να υιοθετήσουν μια ελιά από τον ελαιώνα μας και να παραλάβουν στην πόρτα του σπιτιού τους το ελαιόλαδο που παράγει η ελιά τους αποκλειστικά για αυτούς. Είναι σαν να είναι οι ίδιοι οι παραγωγοί ενός ελαιολάδου υψηλής ποιότητας. Επίσης, μπορούν αν επιθυμούν να επισκεφθούν την ελιά τους, να περάσουν μια μέρα στον ελαιώνα απολαμβάνοντας τη φύση, το ελληνικό φαγητό, ακόμα και συμμετέχοντας στη συγκομιδή ή σε άλλες αγροτικές εργασίες.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πλέον αρκετά brands ελληνικού ελαιόλαδου. Και μεγάλα και μικρότερα. Πως μπορεί κάποιος να «επιβιώσει» μέσα σε αυτό το ανταγωνιστικό περιβάλλον;

Εκτός από τα ελληνικά brands, υπάρχουν και τα ιταλικά και ισπανικά λάδια που είναι πολύ ισχυρά brand names παγκοσμίως. Αυτό σημαίνει ότι ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και προκειμένου να επιβιώσει κανείς πρέπει να έχει ποιοτικό προϊόν, να διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό και να χτίζει σχέση εμπιστοσύνης με τον πελάτη. Το My Precious Olive Tree είναι ένα ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας, με σημαντικές διακρίσεις στους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου. Τα βραβεία μας δημιουργούν στους πελάτες μας μια αίσθηση ασφάλειας όσον αφορά στην ποιότητα και τη φρεσκάδα του λαδιού που παραλαμβάνουν. Επιπλέον, το γεγονός ότι παράγεται και συσκευάζεται αποκλειστικά για τους ανθρώπους που υιοθετούν μια ελιά δημιουργεί μια ισχυρή σύνδεση ανάμεσα στον πελάτη και το δέντρο του.

Το σύνθημά μας είναι: γιατί να αγοράσεις ένα οποιοδήποτε ελαιόλαδο όταν μπορείς να έχεις στην πόρτα του σπιτιού σου ένα βραβευμένο ελαιόλαδο που παράγεται από την δική σου ελιά;

Μέχρι που έχουν φτάσει τα προϊόντα σας; Και ποια είναι τα γενικότερα πλάνα σας για το μέλλον;

Το ελαιόλαδο μας έχει ταξιδέψει στην Ευρώπη και επόμενος στόχος μας είναι η Αμερική. Ο σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μια μεγάλη κοινότητα ανθρώπων από όλο τον κόσμο που μοιράζονται την ίδια αγάπη για το υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο, την ελιά και την Ελλάδα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × two =