αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Αθηναϊκή Ζυθοποιία πούλησε το νερό Ιόλη και όλες τις εγκαταστάσεις του

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία πούλησε το νερό Ιόλη και όλες τις εγκαταστάσεις του

Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΙΑ, η PREMIA PROPERTIES και η STERNER STENHUS GREECE ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους για τη μεταβίβαση των ακινήτων, της επιχείρησης και του brand του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΙΟΛΗ.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τη συμφωνία αυτή, οι εγκαταστάσεις της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑΣ στην περιοχή του Μοσχοχωρίου Φθιώτιδος, δηλαδή οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 99.209 τ.μ. και οι εντός αυτού κτιριακές εγκαταστάσεις επιφάνειας 12.230 τμ, περιέρχονται στην κυριότητα της PREMIA. Μισθωτής του ακινήτου και ανάδοχος της επιχείρησης θα είναι η νεοσυσταθείσα εταιρεία ΙΟΛΗ ΠΗΓΗ, θυγατρική της STERNER STENHUS GREECE (βασικού μετόχου της PREMIA που από τον Νοέμβριο 2022 κατέχει και το πλειοψηφικό μερίδιο στην ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΑΕ).

Η νέα επένδυση ευθυγραμμίζεται με το επενδυτικό πλάνο της PREMIA PROPERTIES και ενισχύει την παρουσία της εταιρείας στον τομέα των βιομηχανικών ακινήτων, ενώ ενδυναμώνει περαιτέρω και τη δραστηριοποίηση της STERNER STENHUS στον κλάδο του FnB. Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΙΟΛΗ αναβλύζει στους πρόποδες της οροσειράς Οίτης και εμφιαλώνεται κατευθείαν στην πηγή, χωρίς να υφίσταται οποιαδήποτε επεξεργασία ή επέμβαση στη σύστασή του.

Ο Ηλίας Γεωργιάδης CEO – STERNER STENHUS και Πρόεδρος του Δ.Σ. της PREMIA PROPERTIES ανέφερε: «Είμαστε χαρούμενοι για την συνεργασία μας με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία για την εξαγορά του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΙΟΛΗ, το οποίο είναι ένα από τα πιο γνωστά στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια και εμφιαλώνεται κατευθείαν από τις πηγές της οροσειράς Οίτης. Πιστεύουμε στις προοπτικές του κλάδου του εμφιαλωμένου νερού και σκοπεύουμε μαζί με τους ανθρώπους στο εργοστάσιο της Λαμίας να συνεχίσουμε να παράγουμε ένα ποιοτικό προϊόν και να αναπτύξουμε το δίκτυο και τις πωλήσεις, ώστε να απολαύσουν οι καταναλωτές σε Ελλάδα και εξωτερικό νερό υψηλών προδιαγραφών. Με τη συγκεκριμένη εξαγορά μας δίνεται η δυνατότητα να συνδυάσουμε στον Όμιλο μας το νερό ΙΟΛΗ με τα κρασιά ΜΠΟΥΤΑΡΗ».

Ο Κώστας Μαρκάζος, Διευθύνων Σύμβουλος της PREMIA PROPERTIES δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η PREMIA προχώρησε σε μια ακόμα πρωτοποριακή συναλλαγή ενισχύοντας περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο βιομηχανικών ακινήτων. Το 2023 συνεχίζουμε την υλοποίηση του επενδυτικού μας πλάνου, με στόχο την ενίσχυση της κερδοφορίας σε όλους τους κλάδους στους οποίους δραστηριοποιείται η PREMIA».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + 20 =