αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ αεροπορική εταιρία που χάνει 500.000 ευρώ την ώρα

Η αεροπορική εταιρία που χάνει 500.000 ευρώ την ώρα

Οι πληγές της πανδημίας του κορωνοϊού στον αεροπορικό κλάδο και στις αεροπορικές εταιρείες όχι μόνο δεν έχουν επουλωθεί, αλλά παραμένουν ανεξίτηλες. Πέραν εκείνων που πτώχευσαν, όσες κατάφεραν να παραμείνουν εν ζωή, προέβησαν σε γενναίες περικοπές του λειτουργικού τους κόστους, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες απολύσεις συνολικά στον κλάδο, ενώ πάρα πολλοί αερομεταφορείς στράφηκαν στις κυβερνήσεις προκειμένου να τις βοηθήσουν να διασωθούν. 

Μια από τις αεροπορικές εταιρείες η οποία στράφηκε στην κρατική βοήθεια ενώ ταυτόχρονα προχώρησε σε μία ευρείας κλίμακας αναδιοργάνωση είναι η Lufthansa. 

Για τη μεγαλύτερη γερμανική αεροπορική εταιρεία η κάθε ώρα που περνάει τις αποφέρει ζημιές ύψους 500.00 ευρώ, όπως υποστήριξε ο CEO της εταιρείας, καταφέρνοντας να περιορίσει τις ζημιές της κατά το ήμισυ και το 1 εκατ. ευρώ την ώρα τον Απρίλιο, στον μήνα που καταγράφηκε το ρεκόρ με τις λιγότερες ημερήσιες πτήσεις, στις 74. Την περασμένη Τετάρτη η εταιρεία πραγματοποίησε 204 πτήσεις. 

Μιλώντας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης ο Κάρστεν Σπερ, επιβεβαίωσε ότι στην κορύφωση του πρώτου κύματος της πανδημίας, οι ωριαίες ζημιές της Lufthansa ανέρχονταν στο 1 εκατ. ευρώ και επί του παρόντος το ποσό αυτό χάνεται κάθε δύο ώρες. «Είναι μια σημαντική βελτίωση, ωστόσο ακόμα μας πληγώνει. Ωστόσο δείχνει ότι για τα δικά μας δεδομένα, οι περικοπές του κόστους έχουν επιτευχθεί πολύ πιο γρήγορα από ότι αναμέναμε». 

Μέρος της μείωσης του λειτουργικού κόστους της Lufthansa επιτυγχάνεται με το να μένουν καθηλωμένα τα αεροπλάνα στο έδαφος. Όπως τόνισε ο Σπερ, η εταιρεία πραγματοποιεί πτήσεις οι οποίες της αποφέρουν κέρδη και υπό το πλαίσιο αυτό μπορεί μια πτήση να μεταφέρει μόνο εμπορεύματα, απουσία επιβατών. 

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο η αεροπορική εταιρεία έλαβε 9 δισ. δολάρια κρατικής ενίσχυσης. Όπως ανέφερε ο Σπερ, έως τώρα η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει το ένα τρίτο αυτών των κεφαλαίων, ενώ δεν πιστεύει ότι τελικά θα κάνει χρήση όλου του ποσού. 

«Δεν θεωρούμε ότι θα χρειασθούμε και τα 9 δισ. δολάρια, εξαρτάται βέβαια και από το πως θα εξελιχθεί η χρονιά. Αυτό ήταν το ποσό της μέγιστης συμβολής της κυβέρνησης, το οποίο ήταν ένα τεράστιο νούμερο», κατέληξε. 

Πηγή: moneyreview.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + 7 =