αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ αγορά οικιακού εξοπλισμού πέφτει, τα ΙΚΕΑ ανεβαίνουν- Τι λένε οι αριθμοί

Η αγορά οικιακού εξοπλισμού πέφτει, τα ΙΚΕΑ ανεβαίνουν- Τι λένε οι αριθμοί

Αύξηση πωλήσεων παρά την περαιτέρω πτώση της αγοράς οικιακού εξοπλισμού και βελτίωση του μικτού περιθωρίου κέρδους της παρουσίασε η House Market, εταιρία του ομίλου Φουρλή, η οποία διαχειρίζεται την ΙΚΕΑ, σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 4,2% σε σχέση με την αντίστοιχη χρήση του 2015 καθώς διαμορφώθηκαν στα 291,3 εκατ. έναντι των 279,6 εκατ. της προηγούμενης χρήσης. Η επίδοση αυτή μάλιστα ήρθε χωρίς βοήθεια από το δ’ τρίμηνο – το παραδοσιακά πλέον εμπορικό της χρονιάς- καθώς οι πωλήσεις για το εξεταζόμενο διάστημα υποχώρησαν στα 82,3 εκατ. ευρώ από 85,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Παρόλα αυτά η συνολική παραγωγή της χρονιάς επέτρεψε στην House Market να εμφανίσει επίσης σημαντική βελτίωση του μικτού περιθωρίου κέρδους, το οποίο διαμορφώθηκε στο 40,2% από 38,9%. Τα κέρδη EBITDA έφτασε το ποσό των 27,5 εκατ. έναντι ποσού 23,6 εκατ. ευρώ το 2015, ενώ παρουσίασε κέρδη προ φόρων ποσού 6,8 εκατ. ευρώ έναντι κερδών ποσού 4,4 εκατ. ευρώ το 2015.

Πηγή: euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × three =