αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Η έλλειψη ταλέντου είναι μια δικαιολογία για να μην κάνεις τίποτα»: Ένας businessman λέει ότι κάτι άλλο μετρά για να πετύχεις

«Η έλλειψη ταλέντου είναι μια δικαιολογία για να μην κάνεις τίποτα»: Ένας businessman λέει ότι κάτι άλλο μετρά για να πετύχεις

Ο Tim Denning είναι επιχειρηματίας και συγγραφέας, ενώ είναι επίσης coach μεταφέροντας τις γνώσεις του σε άλλους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Linkedin Profile του έχει αυτή τη στιγμή περίπου 500 χιλ. followers. Είναι εδώ και χρόνια αρθρογράφος σε ΜΜΕ όπως το Business Insider και το CNBC.

Τώρα σε ανάρτηση του στο Linkedin, λέει ότι αυτό που κάνει τη διαφορά στη ζωή μας δεν είναι το ταλέντο. Αλλά η συνέπεια.

«Η συνέπεια είναι ο πιο… ανόητος τρόπος επιτυχίας στην ιστορία. Και αυτό είναι καλό για εμάς που είμαστε στον μέσσο όρο. Η συνέπεια ήταν ένα μεγάλο μέρος της υποτιθέμενης «χαζής τύχης» μου. Αλλά πάρα πολλοί άνθρωποι εστιάζουν στο ταλέντο και τις δεξιότητες» εξηγεί.

«Μόλις ενηλικιωθείς και δεν μένεις πλέον στο σπίτι με τη μαμά, θα πρέπει να είσαι αρκετά έξυπνος ώστε να καταλάβεις ότι η μη συνέπεια καταστρέφει τη ζωή σου περισσότερο από την έλλειψη ταλέντου» λέει.

Όπως τονίζει ο ίδιος: «Η έλλειψη ταλέντου είναι δικαιολογία. Η συνέπεια δεν έχει δικαιολογίες. Δεν υπάρχει θεραπεία για την έλλειψη ταλέντου. Έτσι, χρησιμεύει ως μια σέξι δικαιολογία για να μην κάνετε τίποτα και να καθυστερήσετε τους στόχους μέχρι το… ατελείωτο μέλλον. Η συνέπεια δεν έχει δικαιολογίες».

Το έκανες σήμερα; Ναι ή όχι.

Δεν είναι εύκολο. Ειδικά όταν πρόκειται για προσωπικούς στόχους. «Ένας προσωπικός στόχος όπως το γράψιμο στο διαδίκτυο απαιτεί πειθαρχία. Συνήθως είσαι μόνο εσύ απέναντι από την οθόνη του υπολογιστή», λέει ο Tim.

Ο Αμερικανός συγγραφέας Hal Elrod έχει πει αυτό το απόφθεγμα: «Η επανάληψη μπορεί να είναι βαρετή ή κουραστική, γι’ αυτό τόσο λίγοι άνθρωποι γίνονται κορυφαίοι στο οτιδήποτε».

Ένα άλλο εμπόδιο στη συνέπεια είναι η αβεβαιότητα. Θέλουμε να ξέρουμε πού θα μας οδηγήσει το να είμαστε συνεπείς, προτού ξεκινήσουμε. Η ζωή δεν λειτουργεί έτσι στην πραγματικότητα. Η συνέπεια απαντά σε όλες τις ερωτήσεις μέσω της εκτέλεσης. Όταν αναλαμβάνετε δράση, γίνεται προφανές τι λειτουργεί και τι όχι.

«Αυτό που βρήκα είναι ότι στην πορεία θα συναντήσεις κάθε λογής τυχαίους ανθρώπους. Αυτοί οι άγνωστοι θα σου δώσουν κομμάτια του παζλ, μέσα στο συνολικό παζλ που είναι συνδεδεμένο με τον στόχο σας» σημειώνει ο Tim.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × two =