αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ άσκηση με την «μηχανή του χρόνου» που θα σε κάνει να απολαμβάνεις τις επιτυχίες σου

Η άσκηση με την «μηχανή του χρόνου» που θα σε κάνει να απολαμβάνεις τις επιτυχίες σου

Αρκετοί άνθρωποι καταφέρνουν να πετύχουν τους στόχους τους και να φτάσουν στην μεγάλη επιτυχία. Αλλά εδώ, υπάρχει πολλές φορές ένα πρόβλημα: Οι ρυθμοί της ζωής είναι τέτοιοι, που δεν κοντοστέκεσαι ούτε για 1 λεπτό, για να γιορτάσεις την επιτυχία σου. Απλά ξεκινάς πάλι να δουλεύεις, για να φτάσεις στον επόμενο στόχο. Και αυτό συμβαίνει ξανά και ξανά. Ναι, μπορεί έτσι να είσαι πετυχημένος στη δουλειά σου. Αλλά, πιθανότατα, δεν θα είσαι χαρούμενος.

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου Star Wharton και συγγραφέας, Adam Grant, βάδιζε σε ένα τέτοιο μονοπάτι. «Κατάλαβα ότι ήμουν πραγματικά κακός, στο να απολαύσω οποιαδήποτε επιτυχία κι αν είχα», λέει ο ίδιος στο inc.com. Και εξηγεί πως το ίδιο του συνέβη το περασμένο έτος: Ενώ τελείωσε το δεύτερο βιβλίο του, δεν γιόρτασε καθόλου. Ξεκίνησε αμέσως να γράφει το τρίτο βιβλίο του.

Η τακτική αυτή είναι λάθος. Ο Adam Grant το κατάλαβε και έχει την λύση. Είναι μια απλή άσκηση- μια«μηχανή του χρόνου». Όχι, δεν υπάρχει κάποιο ειδικό μηχάνημα. Όλα γίνονται μέσω του εγκεφάλου. Κάνε το εξής: Γύρνα τον χρόνο πίσω, και δες το πως ήσουν πριν 5 χρόνια. Τι θα έλεγες τότε, αν πετύχαινες τον στόχο ή στόχους που έχεις πετύχει σήμερα; Μάλλον θα ήσουν πολύ ικανοποιημένος.

Είναι τόσο απλό. Έτσι μπορείς να καταλάβεις την πραγματική αξία τον επιτευγμάτων σου. Φυσικά, δεν τελειώνουν όλα εδώ. Μόλις γιορτάσεις, ετοιμάσου για το επόμενο μεγάλο βήμα σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × three =