αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ άλλη όψη: 6 λόγοι για τους οποίους είναι καλό… να αποτύχεις

Η άλλη όψη: 6 λόγοι για τους οποίους είναι καλό… να αποτύχεις

Μπορεί στην Ελλάδα η αποτυχία να… σε στιγματίζει, ωστόσο αρκετοί είναι οι μεγάλοι businessmen που έχουν μιλήσει για τα θετικά που μπορεί να σου φέρει μια αποτυχία. «Κάθε αποτυχία εμπεριέχει τους σπόρους της επόμενης επιτυχίας. Αν είσαι πρόθυμος να μάθεις από αυτή», είχε πει ο συνιδρυτής της Microsoft, Paul Allen.

Και δεν ήταν ο μόνος που είχε μια τέτοια άποψη. «Αν δεν αποτυγχάνεις, δεν καινοτομείς» λέει ο Elon Musk. «Ένας άνθρωπος που δεν έχει αποτύχει ποτέ, δεν έχει προσπαθήσει ποτέ κάτι νέο», τόνισε ο Albert Einstein, στο ίδιο μήκος κύματος.

Ένας άνθρωπος που επίσης έχει αποτύχει πολλές φορές πριν φτάσει στην «εκτόξευση», είναι ο Jack Ma. Απέτυχε στα τεστ στο σχολείο, σε αρκετές βαθμίδες. Το απέρριψαν από το Χάρβαρντ 10 φορές. Τον απέρριψαν από 30 δουλειές. Πήγε να ενταχθεί στην αστυνομία και του είπαν «δεν είσαι αρκετά καλός».

«Όταν τα KFC ήρθαν στην πόλη μου στην Κίνα, 24 άνθρωποι πήγαν να πιάσουν δουλειά εκεί. Οι 23 τα κατάφεραν. Ήμουν ο μοναδικός που απορρίφθηκε», έχει αποκαλύψει ο Jack Ma.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στον κόσμο που έχουν απορριφθεί 30 φορές» τονίζει και συμπληρώνει: «Δεν πρέπει να παραιτούμαστε».

Η αποτυχία δεν είναι πάντα κακή, παρόλο που ψυχολογικά μπορεί να είναι μια δύσκολη στιγμή. Στο παρακάτω γράφημα θα δεις 6 συγκεκριμένους λόγους, για τους οποίους μια αποτυχία μπορεί να σε πάει στο next level.

https://i.pinimg.com/564x/59/5d/43/595d433b6c7660fb47efd73b3022f43a.jpg

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − eleven =