αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ άλλη όψη της Amazon: Οι εργαζόμενοι κάνουν απεργίες και ζητούν καλύτερες συνθήκες εργασίας

Η άλλη όψη της Amazon: Οι εργαζόμενοι κάνουν απεργίες και ζητούν καλύτερες συνθήκες εργασίας

Η περιουσία του ιδρυτή της Amazon ξεπέρασε τα 150 δισ. δολάρια στη Νέα Υόρκη, τη Δευτέρα το πρωί, σύμφωνα με τον Δείκτη Bloomberg Billionaires την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι δεν θα είναι στην εργασία τους την Τρίτη στις αποθήκες της Amazon στη Γερμανία, καθώς ζητούν καλύτερες εργασιακές συνθήκες, ενώνοντας τη φωνή τους με τους συναδέλφους τους στην Ισπανία και την Πολωνία.

Σε τιμές προσαρμοσμένες με βάση τον πληθωρισμό η περιουσία του 54χρονου Μπέζος ξεπέρασε σήμερα και αυτόν του Γκέιτς το 1999, καθώς τα 100 δισ. δολάρια που έφτασε τότε η περιουσία του θα ανερχόταν σήμερα σε 149 δισ. δολάρια.

Αυτό καθιστά τον CEO της Amazon πλουσιότερο από οποιονδήποτε άλλον στη γη από το 1982 τουλάχιστον, όταν το Forbes άρχισε να δημοσιεύει τη λίστα του με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη.

H μετοχή της Amazon ενισχύεται άνω του 1% στα 1.833 δολάρια.

Απεργιακές κινητοποιήσεις στην Amazon

Η εργατική ένωση Verdi κήρυξε εικοσιτετράωρη απεργία στις αποθήκες παράδοσης-παραλαβής εμπορευμάτων της μεγαλύτερης διαδικτυακής λιανικής εταιρείας για αύριο, Τρίτη. Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι είναι σε τριήμερη απεργία στην Ισπανία.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η Γερμανία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Amazon μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι καθαρές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 20% πέρυσι, φτάνοντας στα 17 δισ. δολάρια, αντιπροσωπεύοντας το 9,5% των συνολικών, σύμφωνα με τα ετήσια στοιχεία της εταιρείας.

Πηγή: Economy365.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 2 =