αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ άλλη πλευρά: Ο Richard Branson εξηγεί ότι με τα «ναι» θα βρεις τις μεγάλες ευκαιρίες

Η άλλη πλευρά: Ο Richard Branson εξηγεί ότι με τα «ναι» θα βρεις τις μεγάλες ευκαιρίες

Ο Richard Branson έχει καταγράψει το δικό του success story. Είναι αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχους και ιδρυτής του Virgin Group. Είναι επίσης ένας μεγάλος fan των «ναι». Θεωρεί ότι αυτή η μικρή λέξη, μπορεί να σε οδηγήσει στην μεγάλη επιτυχία. «Ακόμα κι αν δεν έχω ιδέα που πηγαίνω ή πως θα φτάσω κάπου, θα προτιμήσω να πω ‘ναι’ αντί για ‘όχι’. Οι ευκαιρίες πάνε με τους τολμηρούς», τονίζει ο ίδιος.

Όπως εξηγεί ο γνωστός επιχειρηματίας μιλώντας στο CNBC, αυτό είναι ένα μάθημα ρίσκου που έχει μάθει στην καριέρα του, και πάνω εκεί βασίστηκε το «χτίσιμο» της Virgin.

«Αν κάποιος σου προσφέρει μια καταπληκτική ευκαιρία, αλλά δεν ξέρεις πως θα το κάνεις, πες ‘ναι’. Θα μάθεις αργότερα πως θα το κάνεις», λέει ο Richard Branson.

Εξηγεί ότι ποτέ δεν ήταν ένας άνθρωπος που θα έκανε… υπερβολική συζήτηση πάνω σε μια απόφαση που έπρεπε να ληφθεί. Προτιμούσε να δρα άμεσα. Οι πράξεις κάνουν τη διαφορά, και όχι η θεωρία. Παραδέχεται ότι η λέξη ‘ναι’ εμπεριέχει ένα ρίσκο. Ωστόσο, εξηγεί ότι η ανταμοιβή που πιθανόν να λάβεις στο τέλος, θα αξίζει τον κόπο. «Πιθανότατα έχω πει ‘ναι’ υπερβολικά πολλές φορές στη ζωή μου. Αλλά δεν το μετανιώνω», λέει ο Mr Virgin.

Και καταλήγει: «Η ζωή είναι πολύ πιο διασκεδαστική όταν λες ‘ναι’. Είναι εκπληκτικό το πώς μια μικρή λέξη μπορεί να σε οδηγήσει σε μια απίστευτη περιπέτεια».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − sixteen =