αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ άλλη πλευρά: Κάποιες φορές, αξίζει να περιμένεις για να έρθει η επιτυχία. Ακόμα κι αν χρειαστεί πολύς χρόνος

Η άλλη πλευρά: Κάποιες φορές, αξίζει να περιμένεις για να έρθει η επιτυχία. Ακόμα κι αν χρειαστεί πολύς χρόνος

Πριν λίγο, γράφαμε εδώ στο It’s Possible, για τον «κανόνα των 90 ημερών» που μπορεί να σε φτάσει στην επιτυχία. Τι λέει με απλά λόγια: Αντί να βάζεις στόχους με χρονικό ορίζοντα ενός ολόκληρου έτους, είναι καλύτερο να κάνεις πλάνα 3 μηνών. Μικρά και γρήγορα πλάνα, μέσα στα οποία θα βλέπεις άμεσα την πρόοδο σου. Αν περιμένεις 1 έτος, ο χρόνος είναι… υπερβολικά πολύς. Τόσο, που τελικά καταλήγεις να χρονοτριβείς και να μην είσαι παραγωγικός.

Τώρα θα δούμε την άλλη πλευρά. Έτσι όπως την διαβάζουμε σε άρθρο του Thrive Global. Τι λέει η άλλη πλευρά; Ότι κάποιες φορές, αξίζει να περιμένεις για να έρθει η επιτυχία. Ακόμα και αν χρειαστεί να περάσουν 1 ή πολύ περισσότερα έτη.

«Το σημερινό περιβάλλον, το οποίο τρέχει… σε γρήγορες ταχύτητες, έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί από εμάς να ψάχνουμε βραχυπρόθεσμα κέρδη και απολαύσεις, σε βάρος των μακροπρόθεσμων στόχων, οι οποίοι θα μπορούσαν να επηρεάσουν πιο ουσιαστικά της ζωή μας», σημειώνεται στο άρθρο.

Μελέτες δείχνουν ωστόσο, ότι η «καθυστερημένη ικανοποίηση» είναι ένα από τα βασικά γνωρίσματα των επιτυχημένων ανθρώπων. Αυτοί που έχουν την υπομονή να περιμένουν, συνήθως φτάνουν σε σημαντικότερες επιτυχίες. Από την άλλη, όσοι… βιάζονται να έχουν κέρδη «εδώ και τώρα», βγαίνουν χαμένοι.

Θυμηθείτε την ιστορία του «άγνωστου» συνιδρυτή της Apple, Ron Wayne. O οποίος πούλησε το μερίδιο που είχε στην εταιρία, προς μόλις 800 δολάρια, πριν η Apple γίνει ένας «γίγαντας». Η ιστορία έδειξε, ότι μάλλον δεν έκανε καλή επιλογή…

Το ίδιο ισχύει και σε απλά πράγματα της καθημερινότητας μας, όπως η αποταμίευση. Είναι η ίδια λογική: Ακολουθώ ένα «υπομονετικό μοντέλο», μαζεύω κάποια χρήματα με στόχο να πετύχω κάτι μεγαλύτερο στο μέλλον. Χρησιμοποιώντας τα χρήματα που έχω μαζέψει με τόσο κόπο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 5 =