αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ άλλη άποψη: Το να τα παρατάς, δεν σημαίνει πάντα ότι έχεις χάσει. Πότε πρέπει να κάνεις την «μεγάλη έξοδο»

Η άλλη άποψη: Το να τα παρατάς, δεν σημαίνει πάντα ότι έχεις χάσει. Πότε πρέπει να κάνεις την «μεγάλη έξοδο»

Συνήθως μιλάμε για το πόσο πολύ πρέπει να επιμένεις όταν έχεις ένα μεγάλο στόχο. Και λέμε ότι πρέπει να επιμένεις στο ίδιο μονοπάτι ακόμα και όταν τα πράγματα πάνε στραβά. Ακόμα και όταν τα σημάδια που παίρνεις δεν είναι θετικά. Ενώ μια τέτοια οπτική δεν είναι λάθος, υπάρχει και η άλλη πλευρά. Το αμερικανικό inc.com μια άλλη άλλη οπτική, από την οποία μπορείς να πάρεις επίσης χρήσιμα μαθήματα.

Το να τα παρατάς, δεν σημαίνει πάντα ότι έχεις χάσει. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου συνήθως ξέρουν πότε πρέπει να κάνουν την «μεγάλη έξοδο» από την εταιρία τους. Και να ξεκινήσουν κάτι νέο. Γνωρίζουν (ή προσπαθούν να προβλέψουν) πότε το μονοπάτι που έχουν επιλέξει δεν έχει κάτι παραπάνω να τους προσφέρει. Και είναι έτοιμοι να αλλάξουν μονοπάτι.

Είναι χρήσιμο να γνωρίζεις το πότε πρέπει να αλλάξεις μονοπάτι. Είτε αυτό αφορά την επαγγελματική, είτε την προσωπική σου ζωή. Και έτσι, να δώσεις την ενέργεια σου σε κάτι άλλο. Αν επιμένεις στο λάθος, τότε μάλλον δεν θα φτάσεις ως το τέλος του δρόμου. ‘Η τουλάχιστον δεν θα φτάσεις στον προορισμό που θες.

Αλλά πως μπορεί να γνωρίζει κάποιος ότι ήρθε η ώρα για την «μεγάλη έξοδο» από την προσπάθεια που έχει αρχίσει; Εδώ είναι 3 βασικά points που αξίζει να προσέξεις:

1# Δες τα δεδομένα. Βάλε κάτω τους αριθμούς. Δες τι έχεις κάνει μέχρι τώρα, αν πρόκειται π.χ. για ένα επαγγελματικό project. Και το βασικότερο: Δες τι πρόοδο έχεις κάνει σε βάθος χρόνου. Αν δεν υπάρχει πρόοδος, ίσως ήρθε η ώρα να στραφείς αλλού. Προσπάθησε να είσαι όσο πιο αντικειμενικός γίνεται.

2# Άκου το ένστικτο σου. Συνήθως σου λέει την αλήθεια. Το ένστικτο μας βασίζεται κυρίως στα μαθήματα που έχουμε λάβει στην ζωή μας. Εάν το ένστικτο σου «φωνάζει» να μην προχωρήσεις, είναι ένα σημάδι που πρέπει να ζυγίσεις.

3# Άκου τους άλλους. Έχουμε γράψει πολλά άρθρα στα οποία εξηγούμε ότι δεν πρέπει να ακούς τους άλλους. Εσύ πρέπει να αποφασίζεις για την ζωή σου. Ωστόσο, κάποιες φορές οι άλλοι ίσως βλέπουν πράγματα που εσύ δεν βλέπεις. Είναι χρήσιμο να έχεις μια ομάδα ατόμων που εμπιστεύεσαι την γνώμη τους. Μην διστάσεις να συζητήσεις μαζί τους και να πάρεις τις συμβουλές τους. Αν σε πείσουν ότι πορεύεσαι σε λάθος δρόμο και σου παραθέσουν μια άλλη οπτική, τότε μπορεί να αξίζει να κάνεις την «μεγάλη έξοδο».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + twenty =