14/12/24

Η άλλη άποψη: Σταμάτα να συνδέεσαι με αγνώστους στο Linkedin

Θα πήγαινες με έναν άγνωστο άνθρωπος μια βόλτα; Ζητώντας του ίσως να σου δώσει επίσης τον αριθμό του και τα επαγγελματικά του στοιχεία. Μάλλον όχι. Το ίδιο ισχύει και στο Linkedin. Μπορεί πολλοί να νομίζουν ότι όσο περισσότερες επαφές έχεις, τόσο το καλύτερο, ωστόσο φαίνεται ότι η ποσότητα δεν κάνει την διαφορά εδώ.

Όπως αναλύει το inc.com, το Linkedin δεν είναι μια πλατφόρμα για… συλλογή επαφών. Δεν έχει σημασία πόσες επαφές έχεις. Αλλά το πόσα καλά τις γνωρίζεις. Έτσι ώστε να είσαι χρήσιμος προς αυτούς τους ανθρώπους ή το αντίστροφο. Εδώ είναι 3 tips που μπορείς να ακουθήσεις, έτσι ώστε να αναπτύξεις σωστά το δίκτυο σου στο Linkedin.

1# Όχι άγνωστοι: Έχε στην λίστα σου μόνο άτομα που γνωρίζεις. Συνεργάτες, διευθυντές, πελάτες ή ανθρώπους που έχεις γνωρίσει στο επαγγελματικό σου πεδίο. Φίλοι και συγγενείς ίσως πρέπει να μείνουν απ’ έξω.

2# Γνώρισε το δίκτυο σου: Έχεις ήδη άτομα που δεν γνωρίζεις στο δίκτυο σου; Μάλιστα. Φρόντισε να τους γνωρίσεις λοιπόν. Στείλε τους ένα μήνυμα για κάτι σχετικό με την δουλειά τους ή για κάτι που αφορά την δική σου δουλειά. Φρόντισε να μάθεις λίγο καλύτερα όλες τις επαφές σου. Ακόμα κι αν πάρει χρόνο. Αν δεις ότι με κάποια άτομα δεν έχεις τίποτα κοινό, μη διστάσεις να τους βγάλεις από το δίκτυο σου.

3# Ανέπτυξε προσεκτικά το δίκτυο σου: Μην αποδέχεσαι κάθε νέα επαφή. Αν είσαι πωλητής στην Αθήνα, πρέπει π.χ. να γνωρίζεις έναν γιατρό στην Κρήτη; Μάλλον όχι. Αν κάποιος θέλει να συνδεθεί μαζί σου για κάποιο λόγο, και έχει βάλει μάλιστα και την σχετική σημείωση, τότε μπορείς να τον αποδεχτείς. Αν από την άλλη θεωρείς ότι δεν υπάρχει λόγος να συνδεθείς με κάποιον, τότε μην αποδεχθείς το αίτημα.

TOP STORIES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

18 + eleven =