αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ άλλη άποψη: Ο μύθος με τους σούπερ πετυχημένους ανθρώπους χωρίς πτυχίο

Η άλλη άποψη: Ο μύθος με τους σούπερ πετυχημένους ανθρώπους χωρίς πτυχίο

Αμέτρητα άρθρα έχουν γραφτεί για τους Mark Zuckerberg και Bill Gates, οι ποίοι κατάφεραν να φτάσουν στην απόλυτη επιτυχία χωρίς να έχουν κάποιο πτυχίο. Με τα παραδείγματα τέτοιων περιπτώσεων να είναι αρκετά. Κατά καιρούς βλέπουμε μάλιστα γνωστά πρόσωπα να παροτρύνουν τους νέους να αφήσουν τα πανεπιστήμια, αφού αυτά «δεν παίζουν ρόλο για την μετέπειτα καριέρα τους».

Όντως, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που παράτησαν τις σπουδές τους και πέτυχαν. Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει το CNBC, αυτός δεν είναι ο κανόνας. Αν δούμε το θέμα στατιστικά, οι περισσότεροι άνθρωποι που τελικά τα καταφέρνουν επαγγελματικά, διαθέτουν πτυχίο. Όπως π.χ. οι Sheryl Sandberg (Harvard), Jeff Bezos (Princeton) και Marissa Mayer (Stanford).

Μάλιστα, το αμερικανικό δίκτυο παρουσιάζει πρόσφατη έρευνα στην οποία συμμετείχαν 11.745 πετυχημένοι επιχειρηματίες, CEOs, εκατομμυριούχοι και πολιτικοί. Όπως θα δείτε στην καρτέλα παρακάτω, το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό αυτών, έχει αποφοιτήσει από πανεπιστήμιο ή από ίδρυμα ανώτερης εκπαίδευσης. Πρόκειται μάλιστα για ανθρώπους που έχουν μπει σε γνωστές λίστες με success stories.

Φαίνεται, πως τελικά είναι μύθος ότι… κυβερνούν τον κόσμο οι άνθρωποι που δεν έχουν πτυχίο. Αφού όπως λένε οι αριθμοί, άνθρωποι σαν τον Mark Zuckerberg είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι ακόμα και οι Zuckerberg- Gates, μπήκαν σε πανεπιστήμια. Άσχετα που στην πορεία τα παράτησαν για να ιδρύσουν Facebook και Microsoft αντίστοιχα. Οπότε μάλλον αξίζει να κάνεις την προσπάθεια, να μπεις σε μια σχολή και στην πορεία θα δεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον, έτσι ώστε να κάνεις τις επιλογές σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 5 =