αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗλεκτρονικά η υποβολή προσφυγών στη εφορία

Ηλεκτρονικά η υποβολή προσφυγών στη εφορία

Ηλεκτρονικά θα υποβάλλονται από τον επόμενο μήνα οι προσφυγές στη Διεύθυνση Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών (ΔΕΔ) από όσους αμφισβητούν πράξεις της εφορίας και των ελεγκτών. Η ηλεκτρονική εφαρμογή θα ενεργοποιηθεί εντός του Δεκεμβρίου. Οσοι υποβάλλουν την προσφυγή θα μπορούν να παρακολουθούν online την εξέλιξη της πορείας της προσφυγή τους.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι προσφεύγοντες θα εισέρχονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με τους προσωπικούς κωδικούς του Taxisnet και θα συμπληρώνουν τα πεδία που σχετίζονται με το περιεχόμενο της ενδικοφανούς προσφυγής. Συγκεκριμένα η προσφυγή πρέπει να αναφέρει:

• Tα ακριβή στοιχεία του υπόχρεου.

• Tην προσβαλλόμενη πράξη.

• Tους λόγους, τους ισχυρισμούς και τα έγγραφα στα οποία ο υπόχρεος βασίζει το αίτημά του.

• Tη διεύθυνση στην οποία θα πραγματοποιούνται οι κοινοποιήσεις των αποφάσεων, των πράξεων και των λοιπών εγγράφων της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών, τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα εν γένει στοιχεία επικοινωνίας του υπόχρεου.

Ο φορολογούμενος θα μπορεί να υποβάλλει και ηλεκτρονικά αίτημα αναστολής του καταβλητέου ποσοστού που ανέρχεται στο 50% του αμφισβητούμενου ποσού της πράξης υπό τις ίδιες προϋποθέσεις με την ηλεκτρονική υποβολή ενδικοφανούς προσφυγής και μόνο εφόσον το αίτημα υποβάλλεται και οριστικοποιείται την ίδια ημέρα με την ενδικοφανή προσφυγή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + twenty =