αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Ηλεκτρική λεωφόρος» της Tesla θα ξεκινά από την Πορτογαλία, θα περνά από Ελλάδα και θα φτάνει στην Τουρκία

«Ηλεκτρική λεωφόρος» της Tesla θα ξεκινά από την Πορτογαλία, θα περνά από Ελλάδα και θα φτάνει στην Τουρκία

Μια μεγάλη επένδυση σε Ευρωπαϊκό έδαφος έχει στα σκαριά η Tesla. Ένα project που θα έχει και ελληνικό χρώμα.

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, στις «ηλεκτρικές λεωφόρους» της Ευρώπης θέλει να συµπεριλάβει ο αµερικανικός κολοσσός τη χώρα µας, καθώς σκοπεύει να εγκαταστήσει 1.500 ταχυφορτιστές σε µια διαδροµή που θα ξεκινά από την Πορτογαλία, θα διασχίζει Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα, και θα καταλήγει στην Τουρκία.

Η συνολική διαδρομή Πορτογαλία – Τουρκία αριθμεί περί τα 4.800 χιλιόμετρα. Το σύνολο της επένδυσης για τους 1.500 σταθμούς σε όλη τη διαδρομή θα φτάσει τα 60 με 70 εκατ. ευρώ ενώ η ελληνική διαδρομή εάν τελικά ευοδωθεί, θα κυμανθεί στα επίπεδα των 10 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη που παραθέτει η εφημερίδα, σε ότι αφορά την Ελλάδα, η συγκεκριμένη εγκατάσταση θα ξεκινά από την Πάτρα, θα πάει στην Αθήνα, στην συνεχεία θα πηγαίνει στην βόρεια Ελλάδα και θα καταλήγει στον Έβρο. Ενώ μετά θα περνά στην Τουρκία.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, συνεργάτες του Elon Musk είναι ήδη στην Αθήνα, για να κάνουν τις σχετικές συζητήσεις με την ελληνική πλευρά. Ακόμα τίποτα δεν είναι βέβαιο, φαίνεται όμως ότι η μεγάλη επένδυση είναι πολύ κοντά στο να πάρει το τελικό ΟΚ.

Σημειώνεται ότι αυτή την στιγμή, ένα αυτοκίνητο Tesla στην Ευρώπη μπορεί να κινηθεί με απόλυτη κάλυψη σε διαδρομές για παράδειγμα από τη Νάπολη της Ιταλίας έως το Όσλο της Νορβηγίας. Αν όμως δημιουργηθεί το mega- ηλεκτρικό δίκτυο που περιγράφεται παραπάνω, τότε ένα ηλεκτρικό όχημα θα μπορεί να μεταβεί από την μια άκρη της Ευρώπης ως την άλλη, χωρίς να έχει κάποιο πρόβλημα ανεφοδιασμού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 1 =