αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΖώντας στους business ρυθμούς: Πόσο κοιμούνται οι Elon Musk, Tim Cook, Mark Zuckerberg, Arianna Huffington

Ζώντας στους business ρυθμούς: Πόσο κοιμούνται οι Elon Musk, Tim Cook, Mark Zuckerberg, Arianna Huffington

Είναι οι άνθρωποι που «τρέχουν» επιχειρήσεις παγκόσμιας εμβέλειας. Και τρέχουν επίσης οι ίδιοι, κυριολεκτικά. Με πολλές ώρες εργασίας, κάθε ημέρα που περνά. Κάποιοι είναι τυχεροί και διαθέτουν έναν οργανισμό που δεν τους «ζητά» πολύ ύπνο. Κάποιοι άλλοι προσπαθούν να προσεγγίσουν το φυσιολογικό 8ωρο ύπνου.

Έχετε σκεφτεί ποτέ, πόσο ακριβώς κοιμούνται οι μεγαλύτεροι business leaders του κόσμου; Το inc.com παρουσιάζει… τα ωράρια τους. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει το ιδανικό πλάνο για τον ύπνο. Ωστόσο, βλέποντας το πως διαχειρίζονται αυτοί οι πετυχημένοι άνθρωποι τον ύπνο, μπορείτε να εφαρμόσετε και εσείς, το μοντέλο που σας ταιριάζει καλύτερα.

Ο CEO της Apple κοιμάται περίπου 4 ώρες. Ξυπνά στην «σκληρή» ώρα 3:45, το ξημέρωμα. Έχει να διαβάσει 700- 800 emails και να οργανώσεις την ημέρα του. Στον ίδιο δρόμο και η CEO της Yahoo, Marissa Mayer. Κοιμάται επίσης 4 ώρες και έτσι πετυχαίνει να δουλεύει για 130 ώρες την εβδομάδα. Βέβαια, η ίδια το 2014 έχασε ένα σημαντικό meeting με  chief executives, επειδή ήταν ξάγρυπνη για 20 ώρες συνεχόμενα. Μια υπενθύμιση ότι η αφύσικη συμπεριφορά, έχει συνέπειες.

Ο ιδρυτής των Tesla και SpaceX, Elon Musk, είναι σίγουρα από τους πιο πολυάσχολους επιχειρηματίες. Πως τα προλαβαίνει όλα; Κοιμάται κατά μέσο όρο 6- 6,5 ώρες την ημέρα. Σε καλύτερη μοίρα είναι η Arriana Huffington, η οποία στο παρελθόν είχε πάθει υπερκόπωση, αφού δούλευε για 18 ώρες την ημέρα. Από τότε έγινε υπέρμαχη της «καλής ζωής» και κοιμάται πάνω από 8 ώρες καθημερινά.

Για 6 ώρες κοιμάται ο CEO του Twitter, Jack Dorsey. Ο οποίος πάντως ξυπνά στις 5 το πρωί. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει και την άσκηση στην καθημερινότητα του.

Υπάρχουν όμως και αυτοί, που επιλέγουν να κοιμιθούν σωστά, σε σταθερή βάση. Άνθρωποι που δεν χρειάζονται «έξτρα χρόνο» για να είναι επιτυχημένοι. Πιο μεγάλο παράδειγμα ο Mark Zuckerberg. Ο Mr Facebook ξυπνά στις 8:00 το πρωί ή και αργότερα, αν έχει δουλέψει ως αργά με τους προγραμματιστές.

Τον ίδιο δρόμο και ο Jeff Bezos. Κοιμάται 8 ώρες, αποφεύγει τα πρωινά meetings και προτιμά να περνά τις πρώτες ώρες της ημέρας και την οικογένεια του. «Νιώθω πολύ καλύτερα όλη την υπόλοιπη ημέρα, αν έχω κοιμηθεί 8 ώρες» λέει ο ιδρυτής τη Amazon.

Λάτρης του σωστού ύπνου και ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates. Κοιμάται τουλάχιστον 7 ώρες την ημέρα, έτσι ώστε να έχει ενέργεια και να είναι δημιουργικός. Όπως βλέπουμε, α μοντέλα ύπνου και οι ώρες που διαρκεί αυτός, ποικίλουν. Εσύ ποια… τακτική προτιμάς;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 20 =