αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Ζωντανεύει» πάλι η χαλυβουργία Hellenic Steel- Δημιουργούνται εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας

«Ζωντανεύει» πάλι η χαλυβουργία Hellenic Steel- Δημιουργούνται εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας

Επένδυση 100 εκατ. δολαρίων και εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας, θα φέρει στη χώρα η επαναλειτουργία του εργοστασίου της Ελληνικής Χαλυβουργίας (Hellenic Steel), ύστερα από την επιτυχή συμφωνία εξυγίανσης της εταιρίας.

Όπως αναφέρει το Capital.gr, τη μεταβίβαση των στοιχείων ενεργητικού της εταιρείας Hellenic Steel Co στην αγοράστρια εταιρεία Hellenic Steel Acquisition Co, έκαναν χθες οι Εκκαθαριστές της Hellenic Steel κ.κ. Νίκος Μαράντος και Δημήτρης Αντωνίου, υλοποιώντας τις διατάξεις επικύρωσης της συμφωνίας (απόφ.7304/2019 Πολ. Πρωτ. Θεσσαλονίκης). Οι Εκκαθαριστές είχαν την συνδρομή του τμήματος αναδιάρθρωσης της Deloitte Ελλάδος με επικεφαλής τον κ. Αλέξη Χατζηπαύλου, Financial Advisory Services Partner, που είχε ορισθεί ως ειδικός σύμβουλος, καθ’ όλη τη διαδικασία της εκκαθάρισης, την περίοδο από Ιανουάριο 2017 μέχρι σήμερα. Επίσης εκτός από την Ομάδα της Deloitte καθοριστική συμμετοχή είχαν: το Δικηγορικό Γραφείου Πέτρου Δούμπη και Συνεργάτες σε όλη τη περίοδο της εκκαθάρισης και το Δικηγορικό Γραφείο Σεραφείμ Σωτηριάδη και Συνεργάτες στη διαδικασία εξυγίανσης-αναδιάρθρωσης. Από την πλευρά των πιστωτών συμμετείχαν η εταιρεία ILVA S.p.a και το Δικηγορικό Γραφείο Επαμεινώνδα Στυλοπούλου.

Σημειώνεται ότι, οι εκκαθαριστές της εταιρείας κ. Νίκος Μαράντος και κ. Δημήτρης Αντωνίου σε συνεργασία με την Deloitte, διεξήγαγαν το σύνολο των διαπραγματεύσεων τόσο με τον βασικό πιστωτή της Hellenic Steel Co, ILVA S.p.a, γεγονός που οδήγησε στην κατάρτιση πλαισίου συμφωνίας εξυγίανσης. Αναλυτικά, στα πλαίσια του αρ.106βδ, συντάχθηκε η έκθεση εμπειρογνώμονα από την Deloitte, για την βιωσιμότητα του σχεδίου εξυγίανσης, με την συναίνεση του 96,3% του συνόλου των πιστωτών καθώς και με τους επενδυτές. Το τίμημα για την ολοκλήρωση της συναλλαγής ορίσθηκε στα 12 εκατ. ευρώ, πλέον της ανάληψης του κόστους περιβαλλοντικών παρεμβάσεων. Σε περίπτωση που το αρμόδιο Υπουργείο δώσει παράταση στην ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, ο επενδυτής θα καταβάλει επιπλέον 1 εκατ. ευρώ το οποίο θα διανεμηθεί στους πιστωτές.

Συγκεκριμένα, θα μεταβιβαστούν:

α) το βιομηχανοστάσιο και ο μηχανολογικός εξοπλισμός
β) μέρος του παθητικού της εταιρείας και συγκεκριμένα της ληφθείσας πρόβλεψης περιβαλλοντικών παρεμβάσεων που απαιτούνταν να πραγματοποιηθούν για την επαναλειτουργία του εργοστασίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω παρεμβάσεις εκτιμήθηκαν από ανεξάρτητο εκτιμητή στο ύψος των € 6,5 εκ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 1 =