αρχικηVIRALΖωντανεύει ξανά το θρυλικό κτίριο «Άλσος» στο Πεδίον του Άρεως

Ζωντανεύει ξανά το θρυλικό κτίριο «Άλσος» στο Πεδίον του Άρεως

Γνωστοί επιχειρηματίες από το χώρο του θεάματος αναλαμβάνουν να δώσουν νέα πνοή στο ιστορικό κτίριο «Οικονομίδη», το γνωστό μας «Άλσος», στο Πεδίο του Άρεως.

Αν θυμάστε η ανάπλαση των 260 στρεμμάτων του μεγάλου μητροπολιτικού πάρκο της πρωτεύουσας του Πεδίον Άρεως ξεκίνησε το 2008 με χρηματοδότηση από το Γ’ ΚΠΣ αλλά και από εθνικούς πόρους, υπό τις οδηγίες του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Τομπάζη και παραδόθηκε στο κοινό τον Δεκέμβριο του 2010. Δυστυχώς μέσα στην τελευταία οχταετία τα έργα που έγιναν δεν έπιασαν τόπο, το πάρκο δεν απέκτησε την παλιά αίγλη του και σίγουρα δεν είναι ένα πάρκο πρότυπο σε μια πυκνοδομημένη περιοχή της Αθήνας.

Όπως διαβάζουμε στο Αθηνόραμα, η ενοικίαση του ιστορικού κτιρίου «Οικονομίδη» από την γνωστή οικογένεια επιχειρηματιών Μαροσούλη είναι ένα πρώτο βήμα για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο Πεδίον Άρεως προκειμένου να γίνει ξανά ελκυστικό για τους Αθηναίους και να λειτουργήσει ως ένας χώρος αναψυχής, εστίασης και πολιτισμού. Αυτό εντάσσεται στα ευρύτερα σχέδια της Περιφέρειας για αναβάθμιση του Πεδίων Άρεως.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − six =