αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΖηλεύεις τους άλλους; Εδώ είναι 4 τρόποι για να χρησιμοποιήσεις σωστά την ζήλια και να βγεις κερδισμένος

Ζηλεύεις τους άλλους; Εδώ είναι 4 τρόποι για να χρησιμοποιήσεις σωστά την ζήλια και να βγεις κερδισμένος

Είναι πιθανό να νιώθεις ζήλια για άλλους ανθρώπους. Οι περισσότεροι από εμάς το έχουμε νιώσει κάποια στιγμή. Ειδικά στην εποχή των social media, όπου όλοι «διαφημίζουν» τις ζωές τους και προβάλουν τα επιτεύγματα τους.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις, είναι ότι όταν η ζήλια εμφανιστεί, μπορείς να την χρησιμοποιήσεις πος όφελος σου. Και να βγεις κερδισμένος. Εδώ είναι 4 τρόποι.

1. Τι προκαλεί την ζήλια;

Αρχίστε να παρατηρείτε τι σας προκαλεί ακόμα και τον παραμικρή φθόνο. Ακόμη και κάτι μικρό που σας κάνει να ζηλεύετε μπορεί να είναι ένα υπέροχο παράθυρο προς το σημείο που θέλετε να πάτε.

Μερικές φορές δεν επιτρέπουμε καν στον εαυτό μας να παραδεχθεί ότι ζηλεύουμε ή υιοθετούμε μια στάση ανωτερότητας (ή την άλλη όψη του νομίσματος που λέει ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί). Δες τι ζηλεύεις λοιπόν.

2. Προχωρήστε προς τη ζήλια, όχι μακριά από αυτή

Συνήθως θέλουμε να ξεφύγουμε από αυτά τα άβολα συναισθήματα όσο πιο γρήγορα γίνεται, σωστά; Την επόμενη φορά, δοκιμάστε να πάτε προς τα εκεί. Ρωτήστε τον εαυτό σας: Τι είναι αυτό που προσπαθεί να μου πει; Ασχοληθείτε με το άτομο που ζηλεύετε και ρωτήστε για το επίτευγμά του.

Οι άνθρωποι που κάνουν αυτό που αγαπούν, συνήθως λατρεύουν να μιλούν γι’ αυτό. Όταν είμαστε σίγουροι ότι είμαστε στο σωστό μονοπάτι, γενικά μας αρέσει να το μοιραζόμαστε με άλλους.

Αυτοί οι άνθρωποι μπορεί συχνά να είναι μια ενθαρρυντική πηγή, δείχνοντάς μας το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνουμε.

3. Κάντε ένα μικρό βήμα

Συχνά μας εμποδίζουν να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας επειδή πιστεύουμε ότι δεν ξέρουμε πώς. Αλλά υπάρχει πάντα ένα μικρό βήμα που μπορούμε να κάνουμε. Μπορεί να είναι ακριβώς μπροστά μας.

Αν ζηλεύετε την τοπική έκθεση τέχνης, μπορείτε να αφιερώσετε 20 λεπτά αυτή την εβδομάδα με τα πινέλα σας; Εάν ζηλεύετε αυτόν τον καλό δημόσιο ομιλητή, μπορείτε να παρακολουθήσετε μερικά σχετικά online μαθήματα;

Εάν ζηλεύετε τον μεγάλο οικοδεσπότη του δείπνου, μπορείτε να προσκαλέσετε έναν φίλο για ένα γεύμα;

Τι θα ήθελες πραγματικά να κάνεις; Ποιο είναι ένα μικρό βήμα που μπορείτε να κάνετε προς αυτό που θες να πετύχεις;

4. Η… σωστή παρέα

Το να έχετε ένα άλλο άτομο με το οποίο μπορείτε να μιλήσετε για τα όνειρά σας και, εξίσου σημαντικό, για τους φόβους σας σχετικά με την ανάληψη δράσης για αυτά, είναι τόσο σημαντικό. Λέγεται ότι οι χήνες πετούν 70% πιο μακριά και πιο γρήγορα σε σχηματισμό παρά μόνες τους, και δεν είναι διαφορετικό για εμάς.

Η ανάληψη δράσης για να φτάσουμε στους στόχους μας, συχνά δεν είναι εύκολη υπόθεση.. Ο εγκέφαλός μας θέλει να μας κρατήσει εκεί που νιώθουμε άνετα- και το να μπούμε σε νέους ρόλους μπορεί να προκαλέσει συνήθεις σκέψεις ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί, δεν είμαστε έτοιμοι ή ότι «δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό». Το να έχεις έναν άνθρωπο που θα σου δίνει boost, είναι σημαντικό.

Βρείτε και κάντε παρέα με ανθρώπους που υποστηρίζουν αυτό που εξερευνάτε και θέλετε να δημιουργήσετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × three =