αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Εnergy vampire»: Ο τύπος ανθρώπου από τον οποίο πρέπει να μείνεις μακριά. Και πως θα τον καταλάβεις

«Εnergy vampire»: Ο τύπος ανθρώπου από τον οποίο πρέπει να μείνεις μακριά. Και πως θα τον καταλάβεις

Μερικοί άνθρωποι, θεωρούν ότι αν είσαι ψυχολογικά δυνατός, πρέπει… να υπομένεις τα πάντα. Και τι κάνουν; Προσπαθούν να σου… ρουφήξουν την ενέργεια. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο ακόμα και οι πιο ισχυροί άνθρωποι του κόσμου, αποφεύγουν τους λεγόμενους «Εnergy vampires». Είναι ο τύπος ανθρώπου από τον οποίο πρέπει να μείνεις μακριά, όπως σημειώνει το Inc.com.

Πρόκειται για ανθρώπους που προσπαθούν συνεχώς να σου «ρουφούν» την ενέργεια. Δεν έχει σημασία πόσο χρόνο αφιερώνεις, πόσες συμβουλές δίνεις ή πόση υποστήριξη. Ότι κι αν κάνεις, θα βγεις χαμένος στο τέλος της ημέρας. Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να πάρουν όλο και περισσότερα πράγματα από εσένα. Και φυσικά δεν ενδιαφέρονται να σε βοηθήσουν σε κάτι. Τις περισσότερες φορές δεν ενδιαφέρονται καν να σε ακούσουν.

Αν τους αφήσεις να μπουν στην ζωή και την καθημερινότητα σου, είναι σίγουρο ότι θα φθαρείς. Άρα πρέπει να τους κρατήσεις μακριά.

Και πως μπορείς να καταλάβεις αυτούς τους «τοξικούς» ανθρώπους; Ας δούμε μερικά απλά σημάδια:

– Παραπονιούνται συνεχώς για τα μεγάλα ή μικρά προβλήματα που έχουν στη ζωή τους. Και δεν μπορούν να βρουν λύση.

– Επιδιώκουν πάντα τον έπαινο και τον θαυμασμό. Δεν τους αρκούν ποτέ τα καλά λόγια και παραθέτουν ιστορίες στις οποίες οι ίδιοι είναι οι ήρωες.

– Μπορεί να είναι ένα μέλος της ομάδας σας ή ακόμα και της οικογένειας σας που ζητά συνεχώς βοήθεια. Και περιμένει… από εσάς να τον «ξελασπώσετε» πάντα.

– Κουτσομπολεύουν συνεχώς. Ζητούν από εσάς να τους πείτε gossip πληροφορίες. Αλλά έχουν και τις δικές τους πληροφορίες να παραθέσουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 2 =