αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕ65: Έπεσαν οι υπογραφές για το έργο που θα ενώσει την Ανατολική με τη Δυτική Ελλάδα

Ε65: Έπεσαν οι υπογραφές για το έργο που θα ενώσει την Ανατολική με τη Δυτική Ελλάδα

Υπεγράφη σήμερα το μεσημέρι η σύμβαση για το βόρειο τμήμα του Ε65, Τρίκαλα – Εγνατία, προϋπολογισμού 442 εκατ. ευρώ. 

Στην τελετή υπογραφής της σύμβασης ήταν ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών, Κ. Καραμανλής, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γ. Καραγιάννης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Γ. Περιστέρης καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κεντρικής Οδού – Νέα Οδού.

Αναφερόμενος στο έργο ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής τόνισε ότι η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο για το Υπουργείο όσο και για την Κυβέρνηση, καθώς ένα ακόμη έργο υπογράφεται.

Για τον Ε65, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε το 2007, το νότιο τμήμα του οδικού άξονα θα ολοκληρωθεί το 2022, ενώ το βόρειο τμήμα θα έχει διάρκεια κατασκευής 3 χρόνια. 

Από πλευράς του, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γ. Περιστέρης, τόνισε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα 3 χρόνια με βάση τη γνωστή ποιότητα κατασκευής που προσφέρει ο Όμιλος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύμβαση για το βόρειο τμήμα του Ε65 που υπεγράφη σήμερα θα πάει στη Βουλή μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Όπως προβλέπουν σχετικές μελέτες κατά τη φάση κατασκευής του έργου, η οποία θα διαρκέσει 3 χρόνια, η απασχόληση θα τονωθεί με περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας, ενώ το έργο θα συνεισφέρει περίπου 0,5% στο ΑΕΠ της χώρας. Το έργο προβλέπεται να χρηματοδοτηθεί από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ η υλοποίησή του παίζει ιδιαίτερο ρόλο και στην προώθηση του προγράμματος απολιγνιτοποίησης της Δυτικής Μακεδονίας.

Με την ολοκλήρωσή του βόρειου τμήματος, θα λάβει την τελική του μορφή ο αυτοκινητόδρομος Ε65, ο οποίος με συνολικό μήκος 181,5 χλμ. συγκαταλέγεται στα εθνικά έργα με ιδιαίτερη στρατηγική σημασία, καθώς επί της ουσίας συνδέει με ασφάλεια και ταχύτητα την Ανατολική με τη Δυτική Ελλάδα. Είναι ενδεικτικό ότι με τον Ε65 το ταξίδι από τη Λαμία έως και την Εγνατία θα διαρκεί 1 ώρα και 45 λεπτά, αντί των 3 ωρών και 15 λεπτών που απαιτούνται σήμερα, ενώ το Αθήνα – Γρεβενά δεν θα ξεπερνά τις 4 ώρες.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × three =