αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕφοπλιστής Λασκαρίδης: «Οι πλοιοκτήτες δεν χρειάζονται την ελληνική κυβέρνηση. Μπορούν να χε… πάνω στον πρωθυπουργό» (ΒΙΝΤΕΟ)

Εφοπλιστής Λασκαρίδης: «Οι πλοιοκτήτες δεν χρειάζονται την ελληνική κυβέρνηση. Μπορούν να χε… πάνω στον πρωθυπουργό» (ΒΙΝΤΕΟ)

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του εφοπλιστή Πάνου Λασκαρίδη, ο οποίος μιλώντας στο ντοκιμαντέρ «Black Trail» του ανεξάρτητου δημοσιογραφικού οργανισμού European Investigative Collaboration (EIC), είπε ανάμεσα σε άλλα: «…Οι πλοιοκτήτες δεν χρειάζονται την ελληνική κυβέρνηση. Δεν χρειάζονται το υπουργείο. Δεν χρειάζονται την ΙΜΟ, δεν χρειάζονται τον πρωθυπουργό. Μπορούν να χέσουν πάνω στον πρωθυπουργό. Ο πρωθυπουργός για αυτούς δεν έχει καμία χρησιμότητα…».

Μάλιστα στο ίδιο ντοκιμαντέρ καλεσμένος ήταν για να μιλήσει και ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης. Ο ίδιος δήλωσε «ο σημαντικότερος υπουργός παγκοσμίως, αναφορικά με τη ναυτιλία», υποδεχόμενος του δημοσιογράφους, ωστόσο στην συνέχεια ήρθε… η ψυχρολουσία όταν οι δημοσιογράφοι του έδειξαν τις δηλώσεις του Πάνου Λασκαρίδη.

«Αυτό πρέπει να το καταλάβετε καλά. Οι πλοιοκτήτες δεν χρειάζονται την ελληνική κυβέρνηση. Δεν χρειάζονται το υπουργείο. Δεν χρειάζονται την ΙΜΟ, δεν χρειάζονται τον πρωθυπουργό. Μπορούν να χέσουν πάνω στον πρωθυπουργό. Ο πρωθυπουργός για αυτούς δεν έχει καμία χρησιμότητα. Γιατί; Γιατί η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει τίποτα που θα κερδίσει ένας πλοιοκτήτης από την Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φορτία για την Ελλάδα, δεν υπάρχουν ναυλοσύμφωνα από την Ελλάδα, τίποτα στην Ελλάδα. Μόνο τα γραφεία τους είναι στην Ελλάδα. Το 80% των πλοίων τους είναι με ξένη σημαία. Δεν τους νοιάζει η ελληνική σημαία», δήλωσε ο Έλληνας εφοπλιστής και ο υπουργός κλήθηκε να το σχολιάσει.

Από τη μεριά του ο κ. Πλακιωτάκης, αφού ξεπέρασε την αρχική αμηχανία, σημείωσε: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει διαμορφώσει το σταθερό θεσμικό πλαίσιο για την ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία». Και συμπλήρωσε: «Το ελληνικό θαύμα υπήρχε, και εξακολουθεί να υπάρχει, μια μεγάλη συνέργεια μεταξύ της κυβέρνησης, των πλοιοκτητών και των ναυτικών».

UPDATE

Τα «μαζεύει» ο Λασκαρίδης: Δεν εννοούσα τον Πρωθυπουργό. Φταίνε ανεκδιήγητοι δημοσιογράφοι

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + 4 =