αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕφαρμογή Appodixi: Γέμισε η αγορά με 90.000 «ελεγκτές» που ψάχνουν πλαστές αποδείξεις και το μπόνους… των 2.000 ευρώ

Εφαρμογή Appodixi: Γέμισε η αγορά με 90.000 «ελεγκτές» που ψάχνουν πλαστές αποδείξεις και το μπόνους… των 2.000 ευρώ

Όλο και περισσότεροι είναι οι πολίτες που χρησιμοποιούν το app Appodixi, σκανάρωντας αποδείξεις με το κινητό τους. Στόχος είναι να εντοπίσουν τις πλαστές αποδείξεις και φυσικά να πάρουν το χρηματικό μπόνους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε διάστημα οκτώ ημερών η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων απέκτησε περίπου 90.000 επιπλέον «ελεγκτές».

Όσοι έχουν κατεβάσει την εφαρμογή, φαίνεται ότι σκανάρουν κάθε απόδειξη που πέφτει στα χέρια τους. Και διαβιβάζουν τις προβληματικές αποδείξεις με την εντολή «Tax it». Σε καθημερινή βάση διαβιβάζονται μέσω της εφαρμογής περί τις 2.150 αποδείξεις για περαιτέρω έλεγχο.

Τα ευρήματα παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον και ήδη έχει ξεκινήσει η αξιολόγηση των καταγγελιών.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ήδη επιβλήθηκε το πρώτο πρόστιμο, το οποίο σε συνδυασμό με τις κυρώσεις που προβλέπει η νομοθεσία ξεπερνά τις 500.000 ευρώ. Βέβαια, σε όλη αυτή τη διαδικασία σημαντικό κίνητρο για τους καταγγέλλοντες είναι και η αμοιβή που θα λαμβάνουν στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται ότι η απόδειξη που εκδόθηκε είναι πλαστή ή παραποιημένη. Αν και ακόμη το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει καταθέσει τη σχετική διάταξη στη Βουλή, πληροφορίες αναφέρουν ότι το μπόνους που θα λαμβάνουν οι καταγγέλλοντες θα είναι έως και 10πλάσιο της απόδειξης, με ανώτατο όριο τις 2.000 ευρώ.

Κατέβασε την εφαρμογή στα online stores:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + twelve =