αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕφάρμοσε τον «κανόνα των 90 ημερών». Για να φτάσεις στον μεγάλο στόχο σου μέσα στο 2020

Εφάρμοσε τον «κανόνα των 90 ημερών». Για να φτάσεις στον μεγάλο στόχο σου μέσα στο 2020

Το 2020 είναι σχεδόν εδώ. Αν είσαι από αυτούς που βάζουν τώρα τους στόχους τους για το νέο έτος, θα πρέπει να ξέρεις κάτι ακόμα: Δεν αρκεί να θέσεις τους στόχους. Αυτό το κάνουν πολλοί άνθρωποι, αλλά τελικά λίγοι πετυχαίνουν.

Όπως εξηγούν στον φακό του Forbes οι συνιδρυτές της BestSelf Co., Allen Brouwer και Cathryn Levery, ο βασικός λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό, είναι επειδή υπάρχει… αρκετός χρόνος για χρονοτριβή. Με απλά λόγια, αν κάποιος θέσει έναν στόχο, και έχει μπροστά του έναν ολόκληρο χρόνο για να τον πετύχει, δεν έχει ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα εξ αρχής. Τελικά, τελειώνει το έτος και δεν έχει κάνει τίποτα.

«Αυτό που προτείνουμε είναι να θέσεις στόχους 3 μηνών, 13 εβδομάδων ή 90 ημερών», τονίζει ο Allen Brouwer.

Με αυτό τον τρόπο, τα περιθώρια θα είναι πιο συγκεκριμένα. Δεν θα έχεις πολύ χρόνο για χάσιμο. Και στο τέλος του 3μήνου θα μπορείς να κάνεις έναν ξεκάθαρο απολογισμό.

Πριν πας για ύπνο, σχεδίασε όλα όσα έχεις να κάνεις την επόμενη ημέρα. Όχι μόνο στο μυαλό σου. Αλλά κατέγραψε τα σε ένα χαρτί. Έτσι κάθε ημέρα θα γνωρίζεις τα πιο σημαντικά tasks που έχεις να κάνεις. Για την ακρίβεια, θα τα έχεις σχεδιάσει από το προηγούμενο βράδυ. Κάθε ημέρα που περνά, θα γίνεται ουσιαστική δουλειά. Θα βλέπεις τι λειτουργεί και τι όχι.

Στο τέλος του 3μήνου θα δεις την πρόοδο που έχεις κάνει. Και στο τέλος του έτους, είναι πιο πιθανό να έχεις πετύχει τον μεγάλο στόχο σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × four =