αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Ευχόμαστε, η Ελλάδα να γίνει κάποτε μία κανονική χώρα»: Η Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων στο πλευρό του Taxibeat

«Ευχόμαστε, η Ελλάδα να γίνει κάποτε μία κανονική χώρα»: Η Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων στο πλευρό του Taxibeat

Ανακοίνωση σχετικά με το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση και αλλάζει κατά πολύ τον τρόπο που θα λειτουργούν οι εφαρμογές τύπου The Beat App (πρώην Taxibeat) στην Ελλάδα, έβγαλε η Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων. Η οποία τάσσεται ξεκάθαρα κατά του νομοσχεδίου.

«Το νομοθετικό πλαίσιο που εισηγείται το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών είναι μία ενέργεια αντιμεταρρυθμιστική, η οποία δεν καταδικάζει μόνο το The BEAT App αλλά κάθε επιχείρηση της νέας οικονομίας», τονίζει η ΕΕΝΕ.

Και συμπληρώνει: «Αναρωτιόμαστε, ποια ελληνική ή ξένη νεοφυής επιχείρηση, θα εκδηλώσει το οποιοδήποτε ενδιαφέρον να επενδύσει και να αναπτύξει δραστηριότητες σε μία χώρα, η οποία «διώκει» την καινοτομία και, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να ακυρώσει τη λειτουργία της;».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση

Με αφορμή την προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση, από την πλευρά της κυβέρνησης, που ουσιαστικά θέλει να οδηγήσει στην παύση λειτουργίας της καινοτομικής και παγκόσμια καταξιωμένης πλατφόρμας, Тhe Beat App, η Eλληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων δηλώνει ότι θα σταθεί απέναντι σε κάθε απόπειρα κατάργησης ή περιορισμού της επιχειρηματικής δημιουργικότητας και των σύγχρονων μοντέλων ανάπτυξης, σε κάθε προσπάθεια παρέμβασης στον υγιή ανταγωνισμό, σε κάθε προσπάθεια δαιμονοποίησης της τεχνολογίας.

Το νομοθετικό πλαίσιο που εισηγείται το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών είναι μία ενέργεια αντιμεταρρυθμιστική, η οποία δεν καταδικάζει μόνο το The BEAT App αλλά κάθε επιχείρηση της νέας οικονομίας.

Αναρωτιόμαστε, ποια ελληνική ή ξένη νεοφυής επιχείρηση, θα εκδηλώσει το οποιοδήποτε ενδιαφέρον να επενδύσει και να αναπτύξει δραστηριότητες σε μία χώρα, η οποία «διώκει» την καινοτομία και, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να ακυρώσει τη λειτουργία της;

Ευχόμαστε, η Ελλάδα να γίνει κάποτε μία κανονική χώρα, όπου οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην καινοτομία, θα ενισχύονται, θα ενθαρρύνονται, όπως σε όλα τα ανεπτυγμένα μέρη αυτού του πλανήτη και δεν θα χρειάζεται να καταφεύγουν σε τέτοιες δηλώσεις.

Σχετικά με την EENE

Η Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων δημιουργήθηκε από την κοινότητα των start-up επιχειρηματιών ώστε να προωθηθεί ένα νέο μοντέλο επιχειρηματικότητας στη χώρα μας το οποίο έχοντας χαρακτηριστικά καινοτομίας και ταχείας ανάπτυξης θα συνεισφέρει καθοριστικά στη μαζική δημιουργία νέων, ποιοτικών θέσεων εργασίας και στη συνολικότερη ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας.

Στοχεύει στην δέσμευση του διαθέσιμου ανθρωπίνου και οικονομικού κεφαλαίου για την ενίσχυση των πέντε κλάδων δραστηριότητας στους οποίους η γεωοικονομία και το συμβολικό κεφάλαιο της χώρας ευνοούν την ανάπτυξη καινοτόμων και ταχέως αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × one =