αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕυρωπαϊκές μπίζνες άνω των 40 δισ. ευρώ στην Αίγυπτο

Ευρωπαϊκές μπίζνες άνω των 40 δισ. ευρώ στην Αίγυπτο

Η Αίγυπτος υπέγραψε τέσσερις οικονομικές συμφωνίες με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οικονομικής αξίας 299 εκατομμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση αρκετών τομέων οικονομικής δραστηριότητας. Μεταξύ αυτών, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και η ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, όπως ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωσή της η κυβέρνηση στο Κάιρο.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το Reuters, ευρωπαϊκές εταιρείες που συμμετέχουν στην Επενδυτική Διάσκεψη Αιγύπτου-ΕΕ στο Κάιρο το Σάββατο και την Κυριακή υπογράφουν με Αιγύπτιους εταίρους περισσότερες από 20 νέες συμφωνίες και μνημόνια κατανόησης, αξίας άνω των 40 δισ. ευρώ, σε διάφορους τομείς, παρουσία της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του Αιγύπτιου προέδρου Αμπντέλ-Φατάχ αλ Σίσι.

Η Επενδυτική Διάσκεψη Αιγύπτου-ΕΕ 2024 θα δώσει σε ευρωπαϊκές χώρες και εταιρείες την ευκαιρία να εξερευνήσουν το διαθέσιμο επενδυτικό δυναμικό στην Αίγυπτο, ειδικά σε τομείς που τονώνουν την οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση, όπως οι επικοινωνίες και η τεχνολογία των πληροφοριών, η μεταποίηση, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η κυκλική οικονομία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 9 =