αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕτοιμάζονται βοηθήματα για τις startups ανά περιφέρεια

Ετοιμάζονται βοηθήματα για τις startups ανά περιφέρεια

Βοηθήματα σε «τοπική κλίμακα» αναμένεται να δούμε για τις Ελληνικές startups στο προσεχές μέλλον. Στόχος είναι η καθιέρωση επιπλέον κινήτρων ακόμη και ανά Περιφέρεια για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος startup επιχειρήσεων και της καινοτομίας.

“Είναι βασικό στοίχημα της κυβέρνησης και μας απασχολεί ειδικά στην περίπτωση της Δυτικής Μακεδονίας όπου πρέπει να υπάρξει στροφή από τους λιγνίτες που αποτελούσαν στο παρελθόν το μοναδικό σημείο αναφοράς, σε νέες δομές παραγωγής. Για το λόγο αυτό στο πλαίσιο του προγράμματος Απολιγνιτοποίησης έχουμε σχεδιάσει μια σειρά από δράσεις και εξετάζουμε πρόσθετα κίνητρα σε συνεργασία με την περιφέρεια για να ενεργοποιήσουμε την νεοφυή επιχειρηματικότητα στην περιοχή” ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης προσθέτοντας ότι και στην περιοχή της Αχαΐας καθώς και των Ιωαννίνων υπάρχει δραστηριότητα.

“Για την ανάπτυξη των startup επιχειρήσεων και σε άλλες περιοχές βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τις Περιφέρειες για την δημιουργία ειδικών χρηματοδοτικών εργαλείων. Γνωρίζουμε βέβαια ότι δεν μπορούμε να γεμίσουμε την Ελλάδα με νεοφυείς επιχειρήσεις αλλά μπορούμε να ενισχύσουμε το οικοσύστημα, πάντα στο πλαίσιο του Elevate Greece”, σημείωσε ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας, στο πλαίσιο των Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × two =