αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕτοιμάζεται το ελληνικό retro joystick

Ετοιμάζεται το ελληνικό retro joystick

Η ιστορία ξεκίνησε σαν …πρωταπριλιάτικο αστείο. Την πρώτη του Απρίλη, ο Dony είχε γράψει στο blog του για ένα ελληνικό project που είχε αναλάβει ο Κώστας Χατζηβασιλείου – γνωστός και ως dinohatzi – που αφορά στη δημιουργία ενός νέου ελληνικού arcade controller. Στην αρχή η ανάρτηση από μερικούς είχε εκληφθεί ως πρωταπριλιάτικο αστείο, στην πορεία όμως έγινε σαφές στη ρετρό gaming κοινότητα πως μόνο για φάρσα δεν επρόκειτο, ειδικά από τη στιγμή που εθεάθη στο φετινό AmiCamp.

Το νέο retro joystick είναι στη φάση δοκιμών εδώ και (τουλάχιστον) μερικές εβδομάδες. Θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις με ένα και δύο κουμπιά, αλλά και με διακόπτη auto-fire, κάτι που αναμένεται να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο στους φίλους των παιχνιδιών shoot ’em up.

εικόνα: Vintage Computers Society

Οι εικόνες που βλέπουμε δεν απεικονίζουν επακριβώς το τελικό προϊόν, καθώς πρόκειται για ένα πρόχειρο φινίρισμα για τις συσκευές που εστάλησαν στους beta testers. Μία πιθανή ονομασία του joystick είναι το «The Greek Stick» ή για συντομία «TGS».

εικόνα: donysoldcomputers

Πρόκειται για ένα joustick με υψηλής ποιότητας αλουμινένιο περίβλημα, σαφώς ποιοτικότερο από τις – θρυλικές πλέον είναι η αλήθεια – προτάσεις των χειριστηρίων Pac-Man και Tomahawk, τα οποία είχαν πλαστικό περίβλημα. Στο blog Vintage Computers Society ανέρτησαν φωτογραφία του νέου joystick δίπλα στους δύο θρύλους [Pac-Man και Tomahawk] για να αντιληφθούν οι ρετρό gamers καλύτερα τον όγκο του νέου arcade controller.

Το «The Greek Stick» [προσωρινή ονομασία] δίπλα στα θρυλικά Pac-Mac και Tomahawk – Εικόνα: Vintage Computers Society
Το «The Greek Stick» [προσωρινή ονομασία] δίπλα στα Pac-Mac και Tomahawk – Εικόνα: Vintage Computers Society

Οι διαστάσεις των προαναφερθέντων χειριστηρίων αλλά και του επερχόμενου ελληνικού, είναι οι εξής:

– Tomahawk: 126χιλ. x 92χιλ. x 43χιλ.

– Pac-man: 149χιλ. x 103χιλ. x 40χιλ.

– The Greek Stick: 120χιλ. x 94χιλ. x 34χιλ.

Λόγω του μεταλλικού περιβλήματός του το Greek Stick είναι πιο βαρύ.

Δοκιμή σε Commodore 64 – Εικόνα: Vintage Computers Society

 

Πηγή: Tecky.eu

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − five =