αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕταιρία στη Βρετανία ψάχνει οδηγούς ταξί με μισθό 5.900 ευρώ για ένα μήνα

Εταιρία στη Βρετανία ψάχνει οδηγούς ταξί με μισθό 5.900 ευρώ για ένα μήνα

Πως θα σου φαινόταν να δουλέψεις στη Βρετανία ως οδηγός ταξί και με… πολύ υψηλό μισθό; Η Βρετανία είναι αντιμέτωπη με έλλειψη οδηγών, και έτσι η μεγαλύτερη εταιρεία ταξί του Λονδίνου, η Addison Lee, θέλει να λύσει το πρόβλημα: Αναζητά να προσλάβει οδηγούς ταξί προσφέροντας μισθό 5.000 λιρών (περίπου 5.900 ευρώ) για ένα μήνα εργασίας.

Ο μισθός αυτός θα ισχύει μόνο για τον πρώτο μήνα και απαιτεί από τους οδηγούς να πραγματοποιήσουν 140 διαδρομές, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Εκτός αυτού, η εταιρεία ταξί θα παρέχει άδειες μετ’ αποδοχών και συνταξιοδοτικά οφέλη.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Addison Lee προσπαθεί να προσελκύσει 1.000 οδηγούς, καθώς οι διαδρομές αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 40% μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. Η εταιρεία αναμένει ότι θα συνεχίσουν να αυξάνονται και κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών.

Το Brexit έχει προκαλέσει κραδασμούς και πολλές ελλείψεις στην αγορά εργασίας από τον γεωργικό και τον τραπεζικό κλάδο έως το λιανεμπόριο και τις μετακινήσεις. Επιπλέον, προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και από τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού στα λιμάνια της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κυβέρνηση προχώρησε σε χαλάρωση των μέτρων για έκδοση βίζας αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να γεμίσουν τα κενά που δημιουργήθηκαν στο εργατικό δυναμικό της χώρας

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 13 =