αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕταιρία από το Ισραήλ έχει βαλθεί να φορτίζει τα smartphones μέσα σε 5 λεπτά, από το 2018

Εταιρία από το Ισραήλ έχει βαλθεί να φορτίζει τα smartphones μέσα σε 5 λεπτά, από το 2018

Οι μπαταρίες στα smartphones είναι ο μεγάλος πονοκέφαλος των κατασκευαστών και των χρηστών, μιας και δεν διαρκούν όσο θα θέλαμε. Μέχρι να βρεθεί ο μαγικός τρόπος να κρατά η μπαταρία πάνω από 3 μέρες, οι προσπάθειες έχουν στραφεί στην γρήγορη φόρτιση.

Πράγματι στον συγκεκριμένο τομέα έχουν γίνει σημαντικά βήματα και για παράδειγμα η 3000mAh μπαταρία του Samsung Galaxy S8 μπορεί να φορτίσει σε 1 ώρα και 37 λεπτά από το 0 στο 100%.

Ωστόσο, μια εταιρεία από το Ισραήλ θέλει να μειώσει κατά πολύ τους χρόνους αυτούς. Το 2015 στην CES η StoreDot μας είχε δείξει την τεχνολογία γρήγορης φόρτισης και όπως φαίνεται είναι έτοιμη να την φέρει στην αγορά.

Μιλώντας στο BBC ο CEO της εταιρείας, Doron Myersdorf, δήλωσε πως θεωρεί ότι η τεχνολογία είναι έτοιμη να γίνει mainstream και η μαζική παραγωγή μπορεί να ξεκινήσει μέσα στο 2018.

Αυτό σημαίνει ότι από του χρόνου μπορεί να δούμε κινητά με μπαταρίες που φορτίζουν σε λιγότερο από 5 λεπτά, όπως σημειώνει το Techblog.gr.

Οι αναλυτές εμφανίζονται σκεπτικοί για το κατά πόσο μπορεί να γίνει γρήγορα η υιοθέτηση μιας τέτοιας τεχνολογίας. Ωστόσο, παραδέχονται ότι αν γίνει κάτι τέτοιο θα είναι μια πολύ μεγάλη στιγμή για τον τομέα της τεχνολογίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × three =