αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕσύ τι… γράφεις στο chat; Prive μηνύματα από 81.000 Facebook προφίλ παραβιάστηκαν και πωλήθηκαν από χάκερ

Εσύ τι… γράφεις στο chat; Prive μηνύματα από 81.000 Facebook προφίλ παραβιάστηκαν και πωλήθηκαν από χάκερ

Φαίνεται ότι δεν πρέπει να αισθανόμαστε και πολύ ασφαλείς με τα όσα γράφουμε στα prive μηνύματα στο chat στο Facebook. Οκ, φυσικά κάτι τέτοιο μπορεί να «έπαιζε» πάντα στο μυαλό μας, αλλά τώρα έχουμε και χειροπιαστά στοιχεία. Όπως μεταδίδει το BBC, χάκερ παραβίασαν συνολικά 81.000 λογαριασμούς και πούλησαν prive μηνύματα τα οποία είχαν ανταλλάξει οι χρήστες.

Η παραβίαση ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο, αφού ένας από τους χάκερ δημοσίευσε τα κλεμμένα δεδομένα σε ένα φόρουμ. Τα στοιχεία υποκλάπηκαν όταν οι χρήστες εγκατέστησαν ένα κακόβλουλο extension στους browsers τους. Στην συνέχεια οι χάκερ έδωσαν πρόσβαση στα στοιχεία σε όποιον το ήθελε, προς μόλις 10 cents ανά προφίλ.

Πολλοί από τους συμβιβασμένους λογαριασμούς προέρχονταν από τη Ρωσία και την Ουκρανία, αλλά μερικοί ανήκαν επίσης σε χρήστες στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού.

«Έχουμε έρθει σε επαφή με τους κατασκευαστές των browsers για να διασφαλίσουμε ότι οι γνωστές κακόβουλες επεκτάσεις δεν είναι πλέον διαθέσιμες για λήψη στα ιντερνετικά stores τους», τόνισε το στέλεχος του Facebook, Guy Rosen.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 4 =