αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕσύ σε ποια κατηγορία ανθρώπων είσαι; Το σκίτσο με νόημα που πόσταρε ένας διάσημος επιχειρηματίας

Εσύ σε ποια κατηγορία ανθρώπων είσαι; Το σκίτσο με νόημα που πόσταρε ένας διάσημος επιχειρηματίας

Ένα σκίτσο που δείχνει να… ταιριάζει γάντι και στην Ελληνική πραγματικότητα, πόσταρε στο Facebook ο γνωστός επιχειρηματίας, οικονομικός σύμβουλος και coach, Patrick Bet David. Σε αυτό βλέπουμε ουσιαστικά τις 3 κατηγορίες ανθρώπων. Η πρώτη κατηγορία είναι αυτοί που κάνουν κριτική στους άλλους. Και είναι πάρα πολλοί. Η δεύτερη κατηγορία είναι αυτοί που απλά μιλούν. Εκεί βλέπουμε επίσης να συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι. Και τέλος, είναι αυτοί που κάνουν πράξεις. Όπως θα δεις στο σκίτσο, εκεί δεν υπάρχει… καθόλου κόσμος.

Το σκίτσο παρουσιάζει ένα σκηνικό -ίσως με μια δόση υπερβολής- για να δείξει ότι τελικά λίγοι είναι αυτοί που κάνουν πράξεις. Οι περισσότεροι αναλώνονται είτε στο να κάνουν κριτική δεξιά και αριστερά, είτε στο να μιλούν απλά για όλα εκείνα που έχουν στο μυαλό τους. Είναι κάτι που το βλέπουμε και στην χώρα το. Το πρόβλημα και εδώ, δεν είναι η έλλειψη καλών ιδεών. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι ελάχιστοι από αυτούς που έχουν τις καλές ιδέες, τελικά τις κάνουν πράξη. Και είναι βέβαια δεδομένο, ότι οι Doers είναι απασχολημένοι με καλύτερα πράγματα, από το να κάθονται… σε μια ουρά όπως στο παρακάτω σκίτσο.

Which one are you?

Gepostet von Patrick Bet-David am Donnerstag, 4. Oktober 2018

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × two =