αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕσύ ξέρεις τι κάνει αυτό το «μυστικό» κουμπί κάτω δεξιά στα Windows 10;

Εσύ ξέρεις τι κάνει αυτό το «μυστικό» κουμπί κάτω δεξιά στα Windows 10;

Υπάρχουν μικρά τρικ που οι περισσότεροι αγνοούν στα Windows 10. Εδώ θα μιλήσουμε για μια τέτοια κρυμμένη λειτουργία που εγκαινιάστηκε με τα Windows 7, το μυστικό κουμπί που σε βγάζει κατευθείαν στην επιφάνεια εργασίας.

Κοιτάζοντας λοιπόν πολύ προσεκτικά στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης, υπάρχει ένα μυστικό κουμπί στη Γραμμή Εργασιών. Δεν το βλέπετε; Πλησιάστε στην οθόνη και επικεντρώστε το βλέμμα σας κάτω και δεξιά, μετά την ημερομηνία και την ώρα (και τις ειδοποιήσεις, αν έχετε).

Αν παρατηρήσετε καλά, θα δείτε μια κατακόρυφη γραμμούλα, σαν διακοσμητικό στην άκρη των Windows. Δεν είναι διακοσμητικό, αλλά αόρατο κουμπί επιφάνειας εργασίας «Εμφάνιση». Αν το κλικάρετε, ελαχιστοποιούνται αυτομάτως όλα τα ανοιχτά παράθυρα και έχετε μπροστά σας καθαρή την επιφάνεια εργασίας.

Ήταν πάντα εκεί, κι όμως λίγοι το ξέρουν.

Υπάρχει επίσης τρόπος να κάνουν minimize όλα τα παράθυρα αφήνοντας απλώς τον κέρσορα του ποντικιού πάνω από το κουμπί (χωρίς κλικάρισμα δηλαδή).

Πάμε στις Ρυθμίσεις (Settings) > Εξατομίκευση (Personalization) > Γραμμή Εργασιών (Taskbar) και ενεργοποιούμε τη ρύθμιση «Χρησιμοποιήστε το peek για προεπισκόπηση της επιφάνειας εργασίας» (Use peek to preview the desktop).

Πηγή: news.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 3 =