αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕρχονται κίνητρα για τους συνεπείς φορολογουμένους- Ποια «μπόνους» εξετάζονται

Ερχονται κίνητρα για τους συνεπείς φορολογουμένους- Ποια «μπόνους» εξετάζονται

Κίνητρα για τους φορολογουμένους που είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις αλλά και αυτούς που έχουν εντάξει τα χρέη τους σε ρύθμιση οφειλών και τα αποπληρώνουν χωρίς καθυστερήσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση, τα οποία αναμένεται να ενεργοποιηθούν από το νέο έτος. «Εξετάζουμε σημαντικά κίνητρα για την επόμενη χρονιά, ώστε ο συνεπής φορολογούμενος, και αυτός ο οποίος υποβάλλει τις φορολογικές του δηλώσεις νωρίς, και καταβάλλει το ποσό του φόρου επίσης νωρίς, να έχει επιπλέον οικονομικά κίνητρα», ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών Χρ. Δήμας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, στο τραπέζι βρίσκονται διάφορες προτάσεις, όπως:

• Εκπτωση φόρου στο 5% για όσους εξοφλούν τον φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και τις ασφαλιστικές εισφορές με εφάπαξ καταβολή. Σημειώνεται ότι σήμερα ισχύει έκπτωση 3% μόνο για την εφάπαξ καταβολή του φόρου εισοδήματος.

• Αύξηση των «κουπονιών» στη μηνιαία κλήρωση της φορολοταρίας από την ΑΑΔΕ.

• Μείωση του επιτοκίου κατά 50% για μελλοντικές οφειλές προς το Δημόσιο.

• Ταχύτερες επιστροφές φόρων.

• Μείωση παρακράτησης για όσους έχουν βεβαιωμένες οφειλές και θέλουν να εισπράξουν χρήματα από το Δημόσιο και άρση κατασχέσεων. Ο βαθμός συνέπειας των φορολογουμένων θα ξεκλειδώνει ολοένα και περισσότερες διευκολύνσεις, σημειώνουν από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ αντίθετα θα σκληραίνουν τα μέτρα για όσους δεν συμμορφώνονται. Το ποσοστό παρακράτησης θα περιορίζεται σε συνάρτηση με τον αριθμό των δόσεων που αποπληρώνονται κανονικά και το ύψος του υπόλοιπου χρέους. Σημειώνεται ότι με βάση το ισχύον νομοθετικό καθεστώς η εφορία προχωράει σε αυτόματη παρακράτηση των οφειλών μέσω του αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας ακόμα και για όσους έχουν υπαχθεί σε ρυθμίσεις τμηματικής εξόφλησης των οφειλών τους και πληρώνουν κανονικά τις μηνιαίες δόσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + thirteen =