αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕρευνητές της IBM υποστηρίζουν ότι μπορούν να προβλέψουν τη νόσο Parkinson, μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Ερευνητές της IBM υποστηρίζουν ότι μπορούν να προβλέψουν τη νόσο Parkinson, μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Ερευνητές της IBM και του Ιδρύματος Michael J. Fox (MJFF), υποστηρίζουν ότι έχουν αναπτύξει μία τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, κατά την οποία μπορεί να προβλεφθεί η εξέλιξη της νόσου Parkinson στους ασθενείς.

Αυτό σημαίνει ότι οι γιατροί μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή την τεχνητή νοημοσύνη προκειμένου να κατανοήσουν πώς θα εξελιχθεί η ασθένεια σε όσους πάσχουν, γεγονός που με τη σειρά του θα επιτρέψει στους γιατρούς να διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμπτώματα των ασθενών.

Σύμφωνα με την IBM:

Στόχος μας είναι να χρησιμοποιήσουμε την τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσουμε στη διαχείριση των ασθενών και στον σχεδιασμό των κλινικών δοκιμών. Αυτοί οι στόχοι είναι σημαντικοί γιατί οι ασθενείς βιώνουν μια σειρά από κινητικά και μη συμπτώματα

Το σύστημα της τεχνητής νοημοσύνης τροφοδοτήθηκε με δεδομένα από 1.400 άτομα, τα οποία σύμφωνα με την IBM είναι ο «μεγαλύτερος και πιο ισχυρός όγκος των δεδομένων των ασθενών του Parkinson μέχρι σήμερα».

Επί του παρόντος, δεν υπάρχει θεραπεία για τη νόσο του Parkinson, αλλά υποθέτουμε ότι η δυνατότητα πρόβλεψης της εξέλιξης της νόσου θα επιτρέψει στους γιατρούς να παραμείνουν μπροστά και να προετοιμάσουν τους ασθενείς για το μέλλον.

Πηγή: techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × four =