αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕρευνητές δημιούργησαν τον πιο ισχυρό ήχο μέσα σε νερό (Εικόνα)

Ερευνητές δημιούργησαν τον πιο ισχυρό ήχο μέσα σε νερό (Εικόνα)

Η υψηλή θερμοκρασία είναι ο τρόπος που γνωρίζουμε όλοι για το βράσιμο του νερού, ωστόσο ερευνητές από το SLAC National Accelerator Laboratory του Πανεπιστημίου του Stanford ανακάλυψαν ένα νέο τρόπο: τον ήχο.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μία μικρή στήλη νερού, περίπου όσο το πλάτος μίας ανθρώπινης τρίχας και την στόχευσαν με μία ακόμα λεπτότερη ακτίνα Χ σε μικρούς παλμούς υψηλής ενέργειας. Όταν οι ακτίνες ακούμπησαν το νερό, αμέσως εξάτμισαν τα μόρια του σε εκείνο το σημείο. Παρήγαγαν επίσης ένα πανίσχυρο ωστικό κύμα το οποίο βλέπετε παρακάτω να κινείται αριστερά και δεξιά του σημείου στόχευσης.

Στην πραγματικότητα δεν μπορούμε να ακούσουμε το ήχο επειδή δημιουργήθηκε σε θάλαμο κενού. Αλλά οι ερευνητές υπολογίζουν πως το ισοδύναμο σε παραγόμενο ήχο είναι 270 decibels, κάνοντας ρεκόρ για τον ισχυρότερο ήχο μέσα σε νερό. Οτιδήποτε πάνω από αυτό, θα έβραζε στιγμιαία τα μόρια του νερού και ο ήχος δε θα είχε μέσο για να μεταδοθεί. Σημειώστε πως ο ήχος είναι ισχυρότερος από τη μεγαλύτερη εκτόξευση πυραύλου της NASA.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − eleven =