αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕρευνητές βρήκαν τον τρόπο για να καταργήσουν τις μπαταρίες από τα κινητά. Θα φορτίζουν… μέσω Wifi

Ερευνητές βρήκαν τον τρόπο για να καταργήσουν τις μπαταρίες από τα κινητά. Θα φορτίζουν… μέσω Wifi

Έναν νέο τρόπο για να φορτίζουμε τα smartphones φαίνεται ότι βρήκαν ερευνητές του ΜΙΤ. Κάτι που αν βγει στην μαζική παραγωγή αναμένεται να φέρει τεχνολογική επανάσταση.

Οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι ανέπτυξαν µια επαναστατική τεχνολογία µε την οποία καταργούνται οι µπαταρίες από τα κινητά τηλέφωνα και τη θέση τους παίρνει το Wi-Fi. Οι ερευνητές δηµιούργησαν ένα λεπτό ηλεκτρονικό φύλλο το οποίο θα ενσωµατώνεται στα κινητά. To φύλλο αυτό θα συλλέγει τα ηλεκτροµαγνητικά κύµατα των δικτύων ασύρµατης σύνδεσης µε το Internet και θα τα µετατρέπει σε ενέργεια µε την οποία θα λειτουργεί το τηλέφωνο.

Παρόµοιες τεχνολογίες φόρτισης κινητών τηλεφώνων µέσω ραδιοκυµάτων, ασύρµατων δικτύων και µαγνητικών πεδίων έχουν κάνει την εµφάνισή τους τα τελευταία χρόνια, αλλά όλες απαιτούν την τοποθέτηση συσκευής πάνω ή πολύ κοντά σε κάποια ειδική βάση, γεγονός που και πάλι περιορίζει τον κάτοχο. Με την τεχνολογία των ερευνητών του ΜΙΤ το µόνο που θα έχει κάποιος να κάνει είναι να βρίσκεται σε έναν χώρο όπου υπάρχει Wi-Fi και το κινητό του τηλέφωνο θα φορτίζεται αυτόµατα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 2 =