αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕρευνητές από το Χάρβαρντ έχουν έτοιμο σχέδιο για να επαναφέρουν στη ζωή τα μαμούθ

Ερευνητές από το Χάρβαρντ έχουν έτοιμο σχέδιο για να επαναφέρουν στη ζωή τα μαμούθ

Ένα πραγματικά μεγάλο εγχείρημα θέλουν να πραγματοποιήσουν ερευνητές από το Χάρβαρντ. Κυριολεκτικά μεγάλο, σε μέγεθος. Συγκεκριμένα, θέλουν να δημιουργήσουν ένα μαμούθ συνδυάζοντας το DNA βρήκαν από το καλοδιατηρημένο σώμα ενός τέτοιου ζώου το 2013, με αυτό του ελέφαντα. Συγκεκριμένα πριν από περίπου 4 χρόνια είχε βρεθεί ένα νεκρό μαμούθ μέσα σε πάγο, σε εξαιρετικά καλή κατάσταση. Έχοντας μάλιστα και παγωμένο αίμα μέσα στο σώμα του.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι ένα τέτοιο εγχείρημα θα μπορούσε να στεφθεί με επιτυχία, χρησιμοποιώντας την gene-editing technology Crispr. Όπως σημειώνει το Business Insider το νέο δημιούργημα (ή αυτό που θα… έρθει από το παρελθόν, όπως λένε πολλοί), θα συνδυάζει στοιχεία από μαμούθ και ελέφαντα. Θα είναι, δηλαδή, μαλλιαρό, με μεγάλους χαυλιόδοντες, μεγάλο σώμα και θα είναι ανθεκτικό στο κρύο.

Η ομάδα από το Χάρβαρντ έχει ονομάσει το project τους «mammophant», το οποίο είναι προφανώς λογοπαίγνιο από τον συνδυασμό των ονομάτων των δύο ζώων. Όσο για το πότε θα μπορούσε να φτάσει στο τελικό του στάδιο το εγχείρημα και να δούμε ένα ζωντανό μαμούθ; Το πλάνο μιλά για το 2019. Όχι και πολύ μακριά, αν αναλογιστεί κανείς ότι τα μαμούθ εξαφανίστηκαν από τη Γη πριν από χιλιάδες χρόνια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + 7 =